ΗΠΑ: Η απίστευτα βίαιη ιστορία ενός αγοριού μόλις 16 ετών – Πυροβόλησε 5χρονη και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 50 ετών

O νεαρός ήταν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων από το οποίο κατάφερε να αποδράσει.Τα τρομοκρατημένα θύματα ενός ανήλικου ο οποίος πυροβόλησε ένα κοριτσάκι στο λαιμό νιώθουν ανακούφιση μετά την απόφαση για τη φυλάκισή του για 50 χρόνια.

Ο 16χρονος Noah Ney καταδικάστηκε ως ενήλικας για τον πυροβολισμό που έπραξε το 2022, αφού το δικαστήριο έκρινε πως γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους. Μάλιστα οι δικαστές πιστεύουν ότι το αγόρι δεν έχει «καμία πιθανότητα να θεραπευτεί».

Ο Ney φυλακίστηκε τη Δευτέρα, καθώς δύο μήνες νωρίτερα είχε καταφέρει να αποδράσει από το κέντρο κράτησης ανηλίκων όπου βρισκόταν, είχε επιτεθεί στο προσωπικό, είχε πλημμυρίσει το κελί του και είχε λερώσει τους τοίχους με περιττώματα. Συνελήφθη τρεις μέρες μετά.

Ο βοηθός εισαγγελέα που εισηγήθηκε τη φυλάκιση του 16χρονου είπε πως έχει στη διάθεσή του αρχεία στα οποία αποδεικνύεται ότι κάθε προσπάθεια που έγινε για να αντιμετωπιστεί η παραβατική συμπεριφορά του νεαρού έπεσε στο κενό.

«Έχω αρχεία σε ένα πακέτο πιο χοντρό από λεξικό που δείχνει τις προσπάθειες θεραπείας που απέρριψε, δραπετεύοντας ή επιτιθέμενος στο προσωπικό που ήταν εκεί για να τον βοηθήσει», ανέφερε ο βοηθός εισαγγελέα της κομητείας Tulsa, Morgan Medders.


Ο Ney είχε ήδη ποινικό μητρώο που ξεκινούσε από τα γυμνασιακά του χρόνια, όταν πυροβόλησε ένα πεντάχρονο κορίτσι τον περασμένο Απρίλιο. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ο 16χρονος είχε γίνει μέλος σε μια συμμορία με το όνομα Hoover Crips.

Η 5χρονη έπαιζε μέσα στο σπίτι της όταν ο νεαρός πέρασε από εκεί με κλεμμένο αυτοκίνητο και πυροβόλησε εναντίον της, χτυπώντας την στο λαιμό και στον ώμο.

«Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών από το αυτοκίνητο», δήλωσε ο Medders στο δικαστήριο της Tulsa.

«Η πεντάχρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων της και αν η σφαίρα είχε πάει δυο εκατοστά πιο πέρα θα μπορούσε να είχε πεθάνει».

Στο δικαστήριο ακούστηκε πως και οι δύο γονείς του Ney έχουν ποινικό μητρώο και ο πατέρας του έχει επανειλημμένα φυλακιστεί.

Η μητέρα του Ney παραδέχτηκε ότι ο γιος της έδειχνε σκληρότητα τόσο προς τους ανθρώπους όσο και προς τα ζώα, αλλά δήλωσε ότι κατηγορεί τον εαυτό της για τη συμπεριφορά του γιου της.

Η θεία του είπε ότι είχε παραμεληθεί σε όλη του τη ζωή, αλλά το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι η συμπεριφορά του Ney είχε γίνει ακόμα χειρότερη όταν έμενε στη θεία και τη γιαγιά του.

Ένας γείτονας κατέθεσε ότι προκαλούσε χάος στη γειτονιά, κρατούσε όπλα και μαχαίρια, και συχνά τα έβγαζε εναντίον των γειτόνων απειλώντας τους.

Ο Ney καταδικάστηκε σε κάθειρξη 50 ετών αφού ομολόγησε 12 κατηγορίες που αφορούσαν πυροβόλα όπλα, ναρκωτικά, συμμορίες, κλοπή και επίθεση.

Ο δικαστής προγραμμάτισε δικαστική επανεξέταση της ποινής του το 2028, οπότε και θα μπορούσε να μειωθεί σε περίπτωση που επιδείξει μεταμέλεια και αναμόρφωση.

Ωστόσο, πρώην γείτονες του Ney δήλωσαν ευτυχείς με την απόφαση.

«Αυτό ίσως είναι το μήνυμα που χρειάζονται περισσότεροι από τους νεαρούς παραβάτες ότι αν διαπράξεις το έγκλημα θα εκτίσεις την ποινή σου», σχολίασε κάποιος στα social media.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί