Αξιωματούχοι της αεροπορίας ερευνούν μια παραλίγο σύγκρουση μεταξύ δύο αεροπλάνων στο αεροδρόμιο Ronald Reagan της Ουάσιγκτον, η οποία σημειώθηκε στις 7 Μαρτίου, όταν μια πτήση της Republic Airways διέσχισε τον διάδρομο προσγείωσης χωρίς άδεια, ενώ μια πτήση της United Airlines είχε μόλις πάρει έγκριση για απογείωση.
Τα δύο αεροπλάνα θα συγκρούονταν στον αέρα, αν ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας δεν ακύρωνε αμέσως την απογείωση για την πτήση της United.
Το περιστατικό αυτό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά άλλων περιστατικών που παραλίγο να αποβούν μοιραία στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Σε δήλωση στο BBC, η FAA επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε το περιστατικό που αφορούσε την πτήση 4736 της Republic Airways, με προορισμό το Raleigh, και την πτήση 2003 της United Airlines, με προορισμό το Σικάγο.
Ο πιλότος της πτήσης της Republic Airways είχε άδεια να διασχίσει τον διάδρομο προσγείωσης αλλά έστριψε σε λάθος διάδρομο τροχοδρόμησης, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 08:30 τοπική ώρα.
Τα προκαταρκτικά στοιχεία που προέκυψαν από το Flightradar24 δείχνουν ότι τα δύο αεροπλάνα απείχαν πάνω από 2.300 πόδια μεταξύ τους εκείνη τη στιγμή. Η FAA είπε ότι προσδιορίζει την πλησιέστερη απόσταση μεταξύ των αεροσκαφών ως μέρος της έρευνας.
Η είδηση αυτή έρχεται λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της FAA για την ασφάλεια, όπου θα ξεκινήσει μια ανασκόπηση μετά από πολλές παραλίγο συγκρούσεις στα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Τους προηγούμενους μήνες υπήρξαν άλλα δύο τέτοια περιστατικά. Ένα στο αεροδρόμιο John F Kennedy στη Νέα Υόρκη και ένα σε αεροδρόμιο του Τέξας.
(newsbomb. gr / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι Έλληνες της Αυστραλίας χορεύουν την Αστερομάτα με παραδοσιακό τρόπο – ΒΙΝΤΕΟ
- “Μα εγώ είμαι Έλληνας”: Χόρεψαν μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συγκίνησαν,vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου
- Τραμπ: Εάν εκλεγόταν η Καμάλα, θα ξεσπούσε Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, vid
- «Στον σημερινό τρελό κόσμο»! Ο Όρμπαν τονίζει την σημασία του ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου
- Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε 1 δις για να μπούμε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ – Vid
- Τραγωδία στην Άνω Γλυφάδα: Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά
- Hellenic Train: Aποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Αθήνα-Δεκέλεια-Αθήνα
- Πυροσβεστική: 603 κλήσεις για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου λόγω της κακοκαιρίας
- Χρυσά Βατόμουρα: Από τη “Χιονάτη” στον “Πόλεμο των Κόσμων” – Δείτε τις «χειρότερες» ταινίες της χρονιάς
Κύρια Θέματα









