• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΗΠΑ: Έκπληκτος ο Τραμπ από την επιλογή της Χάρις ως υποψήφιας αντιπροέδρου (Βίντεο)

ΗΠΑ: Έκπληκτος ο Τραμπ από την επιλογή της Χάρις ως υποψήφιας αντιπροέδρου (Βίντεο)

Την έκπληξή του εξέφρασε, την Τρίτη (11/08, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο.

Την έκπληξή του εξέφρασε, την Τρίτη (11/08, τοπική ώρα), ο Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια αντιπρόεδρο.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, την Τρίτη (11/08, τοπική ώρα), αναφέρθηκε στο ότι ο Τζο Μπάιντεν επέλεξε την Κάμαλα Χάρις ως υποψήφια Αντιπρόεδρο για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές και εξέφρασε την έκπληξή του. 

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ είπε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο:

«Αυτή (σ.σ. η Χάρις) ήταν εξαιρετικά μοχθηρή απέναντι στον Κάβανο, ήταν μοχθηρή στο επίπεδο που τον αντιμετώπισε», αναφερόμενος στο ότι ο δικαστής, Μπρετ Κάβανο, κατηγορήθηκε το 2018 για σεξουαλική επίθεση.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μάλιστα, είπε ότι η Χάρις «δεν τα πήγε πολύ καλά στις εσωκομματικές εκλογές των Δημοκρατικών». Μάλιστα, τόνισε πως προτιμά τον Μάικ Πενς, ο οποίος είναι ο εν ενεργεία Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το axios.com, ο Μπάιντεν είπε σχετικά με την επιλογή του:

«Χρειάζομαι κάποιον που να εργάζεται μαζί μου, που να είναι έξυπνος, σκληρός και έτοιμος να ηγηθεί. Η Κάμαλα είναι αυτό το άτομο. Χρειάζομαι κάποιον που καταλαβαίνει τον πόνο που αντιμετωπίζουν τόσο πολλά άτομα στη χώρα μας είτε έχουν χάσει τη δουλειά τους, είτε την επιχείρησή τους, είτε τους αγαπημένους από αυτόν τον ιό».

Η Χάρις αποχώρησε από τις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών τον Δεκέμβριο, αφού προσπάθησε να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα έπαιρνε το χρίσμα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο.

Τέλος, η Χάρις, κόρη των μεταναστών, έχει εκφράσει έντονα τις απόψεις της για θέματα φυλετικής δικαιοσύνης, διαφθοράς, δικαιωμάτων των γυναικών και των εκλογικών παρεμβάσεων.


sputnik/photo: video screenshot