ΗΠΑ: Δύο εκτελέσεις θανατοποινιτών αναμένεται να γίνουν σήμερα σε Αλαμπάμα και Τέξας

Δύο θανατοποινίτες αναμένεται να εκτελεστούν σήμερα στην Αλαμπάμα και το Τέξας, στις νότιες ΗΠΑ.

Ο Κέισι ΜακΓουόρτερ, 49 ετών, καταδικάστηκε σε θάνατο το 1994 για τη δολοφονία με πυροβόλο όπλο, έναν χρόνο νωρίτερα, του πατέρα ενός εκ των φίλων του, του Έντουαρτ Λι Ουίλιαμς ο οποίος τους έπιασε επ’ αυτοφώρω να λεηλατούν το σπίτι του, μαζί με έναν τρίτο ανήλικο. Ο Κέισι ΜακΓουόρτερ ήταν 18 ετών την εποχή εκείνη, οι άλλοι δύο ήταν 16 και 15 ετών.

Καταδικάστηκε σε θάνατο με 10 ενόρκους να ψηφίζουν υπέρ και 2 κατά. Η Αλαμπάμα είναι, μαζί με τη γειτονική Φλόριντα (νοτιοανατολικά), η μία από τις δύο συνολικά πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η ομοφωνία του σώματος των ενόρκων δεν απαιτείται για την επιβολή της θανατικής ποινής.

Στο Τέξας, ο Ντέιβιντ Ρεντέρια, ηλικίας 53 ετών, αναμένεται να εκτελεστεί για την απαγωγή το 2001 στην έξοδο ενός σούπερ μάρκετ και κατόπιν τη δολοφονία ενός 5χρονου κοριτσιού, της Αλεξάντρα Φλόρες. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον εξανάγκασε μια συμμορία να απαγάγει το παιδί και αρνείται ότι τη δολοφόνησε.

Το 2023, 21 εκτελέσεις έχουν ήδη γίνει στις ΗΠΑ, εκ των οποίων 7 στο Τέξας και μία στην Αλαμπάμα, όλες με θανατηφόρο ένεση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί