Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρμογή τη 1η Ιανουαρίου και επικυρώθηκε τον Σεπτέμβριο από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ, θεσπίσθηκε έπειτα από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου τον Ιούνιο 2022 που επέκτεινε σε εθνικό επίπεδο την ισχύ του δικαιώματος οπλοκατοχής κρίνοντας επί του αυστηρού καθεστώτος για την απόκτηση άδειας οπλοκατοχής της Νέας Υόρκης.
Η Καλιφόρνια, η οποία διαθέτει έναν από τους αυστηρότερους νόμους περί οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, περιλαμβάνεται στην ομάδα των αμερικανικών πολιτειών με παρόμοια αυστηρές νομοθεσίες και κινήθηκε μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την αναμόρφωση του νομοθετικού της πλαισίου για τα όπλα.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο της πολιτείας της Καλιφόρνιας, οι πολίτες δεν μπορούν να φέρουν κρυμμένα όπλα σε 26 κατηγορίες «ευαίσθητων χώρων» όπως σε νοσοκομεία, παιδικές χαρές, ζωολογικούς κήπους και χώρους θρησκευτικής λατρείας ανεξαρτήτως αν έχουν άδεια οπλοκατοχής.
Ο νόμος απαγορεύει επίσης στους πολίτες να φέρουν όπλα σε ιδιωτικούς εμπορικούς χώρους που είναι ανοικτοί στο κοινό, εκτός και αν ο ιδιοκτήτης του χώρου γνωστοποιεί με πινακίδα ότι επιτρέπεται στους κατόχους αδειών οπλοκατοχής να φέρουν όπλα στην ιδιοκτησία του.
Σε μία αντίστοιχη δικαστική διαδικασία για το ίδιο θέμα, δευτεροβάθμιο ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε στις 8 Δεκεμβρίου ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης μπορεί να απαγορεύσει στους κατόχους να φέρουν όπλα σε πολλούς «ευαίσθητους χώρους», όπως πάρκα, ζωολογικοί κήποι, μπαρ και θέατρα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μάργκοτ Ρόμπι: Ξανά με μυθικό κόσμημα στην πρεμιέρα για τα «Ανεμοδαρμένα Ύψη», vid
- Ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών του DASHBOARD – myEFKA
- Μια “μικρή ομάδα” Αμερικανών στρατιωτών βρίσκεται στη Νιγηρία
- Αδιανόητο συμβάν στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της
- Συνάντηση Δένδια – M. Rogers: Συζήτησαν για την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών αμυντικών σχέσεων
- Επεκτείνεται το Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης στη Δυτική Μακεδονία- Ποιοι δικαιούνται τις 10.000 ευρώ
- Οι συνομιλίες με το Ιράν θα διεξαχθούν όπως είναι προγραμματισμένο, λέει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
- «Η Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι αναγκαία», γράφει στην «La Stampa» o Γιώργος Παπανδρέου
- “Leonardo”: Η νέα ισχυρή καταιγίδα που απειλεί Πορτογαλία και Ισπανία μετά το φονικό πέρασμα της Κριστίν
- Σημείο των καιρών; Τι αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων









