ΗΠΑ: 1.000 στρατιωτικοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα στελεχώσουν τα υπό πίεση νοσοκομεία

Επιπλέον 1.000 στρατιωτικοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα αναπτυχθούν σε έξι Πολιτείες των ΗΠΑ για να στελεχώσουν και να βοηθήσουν τα νοσοκομεία που έχουν κατακλυστεί από την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19,

ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ομάδες επτά έως 25 στρατιωτικών γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού θα αρχίσουν να φτάνουν στο Μίσιγκαν, το Νιου Τζέρσεϊ, το Νέο Μεξικό, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο και το Ρόουντ Άιλαντ την επόμενη εβδομάδα για να υποστηρίξουν το υγειονομικό προσωπικό στις μονάδες εντατικής θεραπείας και να επιτρέψουν στο προσωπικό του νοσοκομείου να συνεχίσει να ασχολείται με άλλες θεραπείες νοσηλευομένων, είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμενόταν να μιλήσει για τις δράσεις της κυβέρνησής του απέναντι στην Covid-19 στις 10:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας) μαζί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν και τη Ντιν Κρίσγουελ, διευθύντρια της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) .

«Το νούμερο ένα ζητούμενο συνεχίζει να είναι η στελέχωση», είπε η Κρίσγουελ στο CNN, προσθέτοντας ότι άλλες Πολιτείες πιθανότατα θα χρειαστούν ενισχύσεις από στρατιωτικούς και άλλους ομοσπονδιακούς γιατρούς και νοσηλευτές για να συνδράμουν στη φροντίδα ασθενών με Covid-19 και με άλλες ασθένειες καθώς το κύμα κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον κατακλύζει τη χώρα.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν έχει αναπτύξει ομάδες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τον Ιούλιο για να καταπολεμήσει την παραλλαγή Δέλτα του κορονοϊού. Τον Δεκέμβριο, ο Δημοκρατικός πρόεδρος ζήτησε από το Όστιν να προετοιμάσει άλλες 1.000 ιατρικό προσωπικό και έστειλε πάνω από 100 ομοσπονδιακό ιατρικό προσωπικό στην Αριζόνα, την Ιντιάνα, το Μίσιγκαν, το Νιου Χάμσαϊρ, το Βερμόντ και το Ουισκόνσιν.

Οι νοσηλείες στις ΗΠΑ για την Covid-19 έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ αυτή την εβδομάδα μετά από μια σταθερή αύξηση κρουσμάτων από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, ενώ η Όμικρον ξεπέρασε την Δέλτα ως κυρίαρχη παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, 133.871 άνθρωποι νοσηλεύτηκαν με Covid στις ΗΠΑ κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα.

Η αύξηση έχει επιβαρύνει τα συστήματα υγείας και ανάγκασε αρκετές Πολιτείες να αναβάλουν εκλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η Όμικρον όχι μόνο αυξάνει τα κρούσματα, αλλά και περιορίζει το προσωπικό που έχει πληγεί από τις δικές του λοιμώξεις με την νόσο ή την έκθεση στον ιό.

Πολλές Πολιτείες έχουν ήδη κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να χαλαρώσουν κανονισμούς και να απελευθερώσουν πόρους ώστε να αντιμετωπίσουν την έξαρση της επιδημίας.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 847.664 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την νόσο στις ΗΠΑ, ενώ έχουν καταγραφεί συνολικά 63.268.225 κρούσματα καθώς η πανδημία εισέρχεται στον τρίτο χρόνο της.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί