Influencer συνελήφθη στο Ντουμπάι για σατιρικό βίντεο στο TikTok όπου αγόραζε με στοίβες χρημάτων αυτοκίνητα

Ένας influencer συνελήφθη στο Ντουμπάι για ένα σατιρικό βίντεο του TikTok στο οποίο απεικονίζει έναν πλούσιο κάτοικο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να κάνει ξεφάντωμα δαπανών μέσα σε μια έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων.

Το κωμικό σκετς, στο οποίο πετάει στοίβες χρηματων σε σαστισμένους υπαλλήλους και προσφέρει να αγοράσει το πιο ακριβό αυτοκίνητο – μια Ferrari SF90 αξίας 600.000 δολαρίων – διασκεδάζει με τον πλούσιο τρόπο ζωής που επιδεικνύεται στην πόλη, γνωστή για τους αστραφτερούς ουρανοξύστες και τα εντυπωσιακάσ τουριστικά αξιοθέατα.

Στο Ντουμπάι, ορισμένοι νόμοι ανοιχτοί στην ερμηνεία απαιτούν από τους κατοίκους να προσέχουν να επικρίνουν δημόσια τις αρχές ή να χλευάζουν τους κοινωνικούς κανόνες, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέρος των οποίων είναι το Ντουμπάι.

Ο influencer, Hamdan al-Rind, ο οποίος αναφέρεται στον εαυτό του ως «Εμπειρογνώμονας αυτοκινήτου» στο διαδίκτυο, είναι κάτοικος ΗΑΕ με ασιατική εθνικότητα. Έχει πάνω από 2,5 εκατομμύρια οπαδούς στον δημοφιλή ιστότοπο κοινής χρήσης βίντεο TikTok. Το τελευταίο του βίντεο προσέλκυσε εκατομμύρια προβολές και κοινοποιήθηκε ευρέως πριν καταργηθεί μετά τη σύλληψή του.

Στο βίντεο, φοράει τη μακριά λευκή ρόμπα που φορούν συνήθως άνδρες από τα Εμιράτα, γυαλιά ηλίου και μια χειρουργική μάσκα. Μιλάει στα αγγλικά με βαριά αραβική προφορά, φωνάζοντας κομμένες προτάσεις στους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας, ενώ οι βοηθοί του περιφέρονται γύρω από ένα φορείο γεμάτο με στοίβες μετρητά.

Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία για την Καταπολέμηση Φημών και Εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο λέει ότι κατηγορείται για «κατάχρηση του Διαδικτύου» με την ανάρτηση «προπαγάνδας που διεγείρει την κοινή γνώμη και βλάπτει το δημόσιο συμφέρον». Ανέφερε ότι το βίντεο «προωθεί μια λανθασμένη και προσβλητική εικόνα των πολιτών των Εμιράτων και τους γελοιοποιεί», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Μερικές πτυχές ενός νόμου για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο που θεσπίστηκε τον Ιανουάριο του 2022 περιλαμβάνουν τα ακόλουθα ως αδίκημα στον κυβερνοχώρο: προσβολή και συκοφαντία άλλων, δημοσίευση δεδομένων που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα περιεχομένου των μέσων ενημέρωσης, δημιουργία παράνομου περιεχομένου και αποχή από την αφαίρεσή του, προσβολή ξένης χώρας ή θρησκείας , κι αλλα.

Ο Ahmed Mansour, ιδιοκτήτης της Luxury Super Car Rentals Dubai, όπου ο al-Rind γύρισε το βίντεό του, είπε ότι νόμιζε ότι ο άνδρας ήταν πολίτης των Εμιράτων.

«Μπήκε, ήθελε να γυρίσει ένα βίντεο, είπα «ναι». Αν δεν συνέβαινε στον εκθεσιακό μου χώρο, πιθανότατα θα είχε συμβεί κάπου αλλού», είπε στο Associated Press. «Μερικοί άνθρωποι το θεώρησαν προσβλητικό, κάποιοι το θεώρησαν αστείο, ο καθένας έχει τη δική του γνώμη».

«Νόμιζα ότι καταλάβαινε το νόμο», πρόσθεσε ο Μανσούρ.

Ο Al-Rind, ο οποίος διατηρεί τη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν σατιρικά βίντεο – συμπεριλαμβανομένου ενός που έγινε viral στο οποίο απεικονίζει έναν πλούσιο κάτοικο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να αγοράζει αυτοκίνητα για καθεμία από τις τέσσερις συζύγους του.

(pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί