Το δικαστήριο έκρινε ότι η Ινδία θα πρέπει να κηρύξει «εθνικές καταστροφές» τα προσεχή κύματα καύσωνα, πράγμα που θα επιτρέψει την επιστράτευση των υπηρεσιών ασφαλείας όπως και στις άλλες φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, κυκλώνες).
Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι οι αρχές απέτυχαν στην λήψη των κατάλληλων μέτρων για την προστασία του πληθυσμού από τον καύσωνα και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση του Ρατζαστάν να απελευθερώσει πόρους για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των ανθρώπων που πέθαναν λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.
«Εξαιτίας των ακραίων θερμοκρασιών υπό μορφή καύσωνα, εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την διάρκεια του μήνα», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
«Δεν έχουμε plan Β στον οποίο θα μπορούσαμε να εγκατασταθούμε…Αν δεν λάβουμε τώρα αυστηρά μέτρα, θα χάσουμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας να ευημερούν», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.
Η Ινδία πλήττεται εδώ και αρκετές ημέρες από ακραίες θερμοκρασίες, πολύ υψηλότερες των 45°C σε πολλές μεγάλες πόλεις.
Το επιβεβαιωμένο εθνικό ρεκόρ των 51°C καταγράφηκε το 2016 στο Φαλόντι, στα όρια της ερήμου Θαρ στο Ρατζαστάν.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με ευρύτατη πλειοψηφία εκλέχθηκε Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ
- Αυξήθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια που διαχειρίζονται οι servicers το 2025 – Άγγιξαν τα 80 δισ. ευρώ
- Η πρόταση Έλληνα πολιτικού που ίσως φέρνει πιο κοντά τον Ευρωστρατό
- «Ταξιδάκι» Ζελένσκι στο Λονδίνο για… περισσότερα όπλα και πολιτική στήριξη
- Παρέμβαση Ρωσίας κατά ΗΠΑ και Ισραήλ σε σχέση με τους νεκρούς ηγέτες του Ιράν
- Πώς να αφαιρέσετε τον λεκέ λαδιού από το τζιν σας
- Νεκρός ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν, ανακοίνωσε το Ισραήλ
- Η Αυστρία μειώνει τον φόρο στη βενζίνη λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Κάψου, Βάαλ, κάψου» – Έγινε τυχαία αυτή η ανάρτηση;
- Π. Μαρινάκης: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό πυλώνα – Κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης









