Δεκαέξι μετανάστες εργάτες σκοτώθηκαν αφού τους χτύπησε τρένο στη δυτική Ινδία, την ώρα που κοιμόντουσαν πάνω στις ράγες καθώς προσπαθούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους εν μέσω lockdown, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.
Δεκάδες εκατομμύρια Ινδοί έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα από τα τέλη Μαρτίου με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η αναστολή της λειτουργίας πολλών εργοστασίων οδήγησε σε μαζική έξοδο των μεταναστών εργατών από τις μεγάλες πόλεις προς τις γενέτειρές τους, παρά την απουσία μέσων μαζικής μεταφοράς και το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των κρατιδίων της Ινδίας.
“Ξεκουράζονταν πάνω στις ράγες”
“Οι μετανάστες εργάτες περπατούσαν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους (στο κρατίδιο) Μάντια Πραντές όταν αποφάσισαν να ξεκουραστούν πάνω στις ράγες. Ένα φορτηγό τρένο τους χτύπησε τα ξημερώματα”, δήλωσε ο Σ.Σ. Σουτάλε αξιωματούχος της αστυνομίας της πόλης Αουρανγκαμπάντ στο κρατίδιο Μαχαράστρα.
Άλλοι μετανάστες τραυματίστηκαν αλλά είναι ζωντανοί. Η κυκλοφορία των επιβατικών τρένων έχει ανασταλεί στην Ινδία από τα τέλη Μαρτίου, όμως τα φορτηγά τραίνα εξακολουθούν να κινούνται.
“Αφού είδε τους εργάτες πάνω στις ράγες, ο οδηγός του τρένου προσπάθησε να το σταματήσει, αλλά τους χτύπησε μεταξύ των σταθμών Μπαντναπούρ και Κάρμαντ”, επεσήμανε στο Twitter το υπουργείο Σιδηροδρόμων.
Ναυλώνουν τρένα αλλά… τους βάζουν να πληρώνουν
Τα ινδικά κρατίδια πρόσφατα ναύλωσαν ειδικά τρένα για να μεταφέρουν τους εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί μακριά από τα σπίτια τους. Όμως μερικές φορές αυτοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το εισιτήριο και εξακολουθούν να προσπαθούν να επιστρέψουν με τα πόδια, μερικές φορές διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής στην Ινδία έχουν καταγραφεί 56.342 κρούσματα της covid-19 και 1.886 θάνατοι, ενώ το lockdown παρατάθηκε μέχρι τις 17 Μαΐου.
newsit.gr / photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οδηγεί ροζ φορτηγό, ταξιδεύει με γάτες και έχει χιλιάδες ακόλουθους (Vid)
- Ρομαντισμός σε… άλλο επίπεδο: 15χρονος στη Γερμανία έκλεψε και οδήγησε λεωφορείο για να πάει τη φίλη του στο σχολείο
- Πώς ένας Ταϊβανέζος πήγε σε λούνα παρκ και κατέληξε στο νοσοκομείο για επέμβαση εγκεφάλου
- Θεσσαλονίκη: Δύο νέα μεγάλα ψηφιακά έργα στη φαρέτρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
- Στο Μεσολόγγι αύριο ο Ν. Δένδιας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Συνάντηση Μητσοτάκη με Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από τη Μέση Ανατολή
- Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας για διακίνηση αναβολικών μέσα στο γυμναστήριο – Τρεις συλλήψεις
- Νομοσχέδιο για την ψηφιακή βία και τα πορνογραφικά deepfakes φέρνει η γερμανική κυβέρνηση
- Διακίνησαν μέσα σε έναν χρόνο 240.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο
- Το φερόμενο αρχαίο «φάρμακο» των Νεάντερταλ που εκπλήσσει τους επιστήμονες









