Ινδία: Τα λιμάνια δεν δέχονται ξένα κρουαζιερόπλοια λόγω φόβων για τον κορονoϊό

Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η Ινδία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της σε όλα τα ξένα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονoϊού, ενώ ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο δεν έλαβε άδεια να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ (νότια). «Λόγω της απειλής του κορονoϊού, η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένα κρουαζιερόπλοιο, όποιο κι αν […]

Από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου η Ινδία απαγορεύει την είσοδο στα λιμάνια της σε όλα τα ξένα κρουαζιερόπλοια

προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονoϊού, ενώ ένα ευρωπαϊκό κρουαζιερόπλοιο δεν έλαβε άδεια να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ (νότια).

«Λόγω της απειλής του κορονoϊού, η κεντρική κυβέρνηση αποφάσισε ότι κανένα κρουαζιερόπλοιο, όποιο κι αν είναι το λιμάνι προέλευσής του, δεν μπορεί να κάνει ενδιάμεση στάση στα ινδικά λιμάνια από σήμερα, 9 Μαρτίου, και έως τις 31 Μαρτίου», ανέφερε σε ανακοίνωση το λιμεναρχείο της Μπανγκαλόρ.

Τα κρουαζιερόπλοια θεωρούνται συχνά ως “φυτώρια” του ιού λόγω της εγγύτητας μεταξύ των επιβατών.

Τον περασμένο μήνα, το Diamond Princess είχε τεθεί σε καραντίνα στην Ιαπωνία, με περισσότερα από 700 κρούσματα εκ των οποίων έξι θανατηφόρα πάνω στο πλοίο.

Η ιταλο-ελβετική εταιρία MSC Croisieres, που διαχειρίζεται το πλοίο MSC Lirica, στο οποίο δεν επιτράπηκε να δέσει το Σάββατο στην Μπανγκαλόρ, ανέφερε πως κανένας άρρωστος δεν βρίσκεται πάνω στο κρουαζιερόπλοιο χωρητικότητας 2.000 επιβατών και 700 μελών πληρώματος.

«Δεν υπάρχει κανείς πάνω στο πλοίο σε καραντίνα ή υπό οποιοδήποτε άλλο προληπτικό υγειονομικό μέτρο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος, ο Ρόμπιν Ρούτανς.

Η MSC Croisieres, με έδρα την Ελβετία, έχει περισσότερους από 30.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και πουλάει πακέτα για κρουαζιέρες σε 69 χώρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Ινδία προσώρας έχει εν μέρει γλιτώσει από την επιδημία του κορονοϊού, που ξεκίνησε από την Κίνα στα τέλη Δεκεμβρίου. Μέχρι τώρα καταγράφει 60 κρούσματα.

Η χώρα του 1,3 δισεκ. κατοίκων, η δεύτερη πολυπληθέστερη στον κόσμο μετά την Κίνα, με ένα σύστημα υγείας το οποίο έχει ήδη υπερβεί τα όριά του, λαμβάνει ωστόσο προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας έξαρσης της ιογενούς πνευμονίας στο έδαφός της.

Οι αρχές προειδοποίησαν να αποφεύγονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις. Πολλές εκδηλώσεις και διασκέψεις έχουν επίσης ακυρωθεί στη χώρα.

photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί