Ινδία: Οι μεγαλύτερες εκλογές παγκοσμίως – Θα ξεκινήσουν αύριο και θα τελειώσουν στις 4 Ιουνίου

Η Ινδία προετοιμάζεται σήμερα για τις μεγαλύτερες εκλογές παγκοσμίως

με τους εκλογικούς αξιωματούχους να ανεβαίνουν βουνά, να ταξιδεύουν σε περιοχές που μαστίζονται από βίαιες συγκρούσεις και να διαπλέουν ποτάμια για να φθάσουν στα εκατομμύρια ψηφοφόρους που κατοικούν σε ολόκληρη την ινδική επικράτεια

Η πρώτη από τις επτά φάσεις της εκλογικής διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, με τα αποτελέσματα να αναμένονται στις 4 Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει μια ιστορική τρίτη θητεία απέναντι σε μια αντιπολίτευση εξασθενημένη.

Η Εκλογική Επιτροπή πρέπει να εγκαταστήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο εκλογικά τμήματα για την διαδικασία που θα διαρκέσει σχεδόν δύο μήνες και για αυτό τον σκοπό θα επιστρατευθούν 15 εκατομμύρια αξιωματούχοι και προσωπικό ασφαλείας.

Είτε οι εκλογικοί αξιωματούχοι χρειάζεται να σκαρφαλώσουν βουνά, να διαπλεύσουν ποτάμια είτε να πετάξουν με ελικόπτερα, η Εκλογική Επιτροπή κάνει τη δουλειά της για να διασφαλίσει ότι κανένας δεν θα χάσει το εκλογικό του δικαίωμα”, λέει ένας από τους αξιωματούχους, ο Β.Μόνινγκ Μπέλγκιτ.

Ο Μπέλγκιτ έκανε τη δήλωση αυτή αφού συνόδευσε σήμερα μια ολιγάριθμη ομάδα εκλογικών αξιωματούχων σε πολύωρη πεζοπορία προκειμένου να φθάσουν στους 139 ψηφοφόρους ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στο κρατίδιο της ανατολικής Ινδίας Μεγκαλάγια.

Η ομάδα του έκανε πεζοπορία 12 χιλιομέτρων σε βουνά, ανέβηκε εκατοντάδες σκαλιά και διέπλευσε έναν ποταμό για να φθάσει στο χωριό Νονγκριάτ, όπου θα στήσει εκλογικό τμήμα μέσα σε ένα σχολείο με αχυρένια στέγη.

Περίπου 850 εκλογικοί αξιωματούχοι έχουν μεταβεί αεροπορικώς σε απομακρυσμένες περιοχές των Ιμαλαΐων και της περιφέρειας της κεντρικής Ινδίας Γκαντσιρόλι-Τσιμούρ, που μαστίζεται από τη βία μαοϊστών ανταρτών, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Εκτός από τους μαοϊστές αντάρτες, οι εκλογικοί αξιωματούχοι πρέπει να προσέχουν μήπως κάνει την εμφάνισή του ένας άγριος ελέφαντας που κυκλοφορεί στην περιοχή Γκαντσιρόλι, ο οποίος σκότωσε δύο χωρικούς, έγραψε η εφημερίδα Indian Express.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί