Ιαπωνία: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον κατηγορούμενο για επίθεση στον πρωθυπουργό Κισίντα

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν νεαρό που κατηγορείται ότι πέταξε τον Απρίλιο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς την κατεύθυνση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Φούμιο Κισίντα, δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Ουακαγιάμα, στη δυτική Ιαπωνία.

Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε περαιτέρω. Ωστόσο ο κατηγορούμενος διώκεται κυρίως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Ο 24χρονος Ριούτζι Κιμούρα συνελήφθη αφού πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό προς την κατεύθυνση του Κισίντα, την ώρα που ο πρωθυπουργός επισκεπτόταν μικρό αλιευτικό λιμάνι στον νομό Ουακαγιάμα για να υποστηρίξει υποψήφιο του κόμματός του σε εκλογές.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο Κισίντα διέφυγε της επίθεσης αλώβητος.

Το περιστατικό αυτό ξύπνησε μνήμες από τη δολοφονία τον Ιούλιο του 2022 του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε από τα πυρά άνδρα την ώρα που εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στην Νάρα, στη δυτική Ιαπωνία.

Ουσία που φαίνεται να είναι πυρίτιδα, όπως και αντικείμενα που μοιάζουν με σωλήνες βρέθηκαν στο σπίτι του Κιμούρα στη διάρκεια έρευνας της αστυνομίας μετά το συμβάν.

Ο ύποπτος δεν έχει μιλήσει από τότε που συνελήφθη, σύμφωνα με το δίκτυο NHK. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπεβλήθη σε ψυχολογική αξιολόγηση για τρεις μήνες πριν από την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν επίσης μεταδώσει ότι ο Κιμούρα είχε καταθέσει πέρυσι αγωγή σε βάρος της κυβέρνησης αμφισβητώντας την προϋπόθεση να είναι κάποιος ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών και να διαθέτει τουλάχιστον τρία εκατομμύρια γιεν (20.000 ευρώ) για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές για την Γερουσία στην Ιαπωνία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί