Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, η συμμαχία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στο ελεγχόμενο από τους Χούθι τμήμα της υεμενίτικης πρωτεύουσας Σαναά και στη Χοντέιντα, μια πόλη-λιμάνι στην Ερυθρά Θάλασσα.
Στην ανακοίνωση υποστηρίζει ότι στόχος είναι «η προστασία των παγκόσμιων ενεργειακών πηγών από εχθρικές επιθέσεις και η διασφάλιση της εφοδιαστικής αλυσίδας» και ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της.
Η επιχείρηση βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια και οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούθι θα υποστούν τις συνέπειες της «εχθρικής συμπεριφοράς» τους, υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι η στρατιωτική συμμαχία σκόπευε «να αντιμετωπίσει άμεσα τις πηγές της απειλής», αφού πρώτα προειδοποίησε τον άμαχο πληθυσμό να μείνει μακριά από τοποθεσίες ή εγκαταστάσεις πετρελαίου στη Χοντέιντα.
Οι αντάρτες Χούθι εξαπέλυσαν επίθεση στην πετρελαϊκή εταιρεία Aramco στη Σαουδική Αραβία
Χθες Παρασκευή, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία. Όπως ανακοίνωσε η συμμαχία, χτυπήθηκε ένας σταθμός διανομής της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά σε δύο δεξαμενές, χωρίς να προκληθούν θύματα.
Λίγο αργότερα η συμμαχία ανέφερε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν εκτοξευθεί κατά του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Χοντέιντα της Υεμένης.
Η στρατιωτική συμμαχία ανέφερε ότι δεν θα βάλει στο στόχαστρο περιοχές με άμαχο πληθυσμό και θα αποφύγει τις παράπλευρες καταστροφές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah, που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι, μετέδωσε ότι μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας εξαπέλυσαν επιδρομές στη Χοντέιντα, ενώ κάτοικοι ανέφεραν στο Reuters επιθέσεις στα περίχωρα της πόλης.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Καμπανάκι συναγερμού» για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Ρώσοι κάνουν… σκι σε κεντρικούς δρόμους της Μόσχας, vid
- Έρευνα σε βάρος δημοκρατικών στη Μινεσότα περί «συνωμοσίας» για την παρακώλυση επιχειρήσεων σύλληψης μεταναστών
- «Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό»: Οι Ναυτικοί Δόκιμοι υποδέχτηκαν τη φρεγάτα «Κίμων» – Δείτε βίντεο
- ΣΑΕΚ Περάματος: Όταν το παραγωγικό προφίλ μιας περιοχής συναντά την εκπαίδευση και την αγορά εργασίας
- ΗΠΑ: Ερευνούν τη συσχέτιση της ακτινοβολίας των κινητών με νευρολογικές βλάβες και τον καρκίνο
- Έπος: Ανακηρύχθηκε…”ο πιο χαζός ληστής της Βρετανίας”! ΒΙΝΤΕΟ
- Ένα ακόμα βίντεο από το ΤΡΕΛΟ χιόνι στην Καμτσάτκα της Ρωσίας!
- Σε τροχιά κακοκαιρίας η χώρα από σήμερα: Πτώση της θερμοκρασίας, μποφόρ, καταιγίδες και χιόνια
- Εκρηκτική άνοδος των ηλεκτρονικών συναλλαγών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια









