Η Βρετανία αυστηροποιεί τα μέτρα για τους ξένους που φτάνουν στη χώρα

Όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ κορωνοϊού πριν από την αναχώρησή τους, καθώς η χώρα αυστηροποιεί τα μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας Σαγίντ Τζαβίντ ανακοίνωσε ότι οι ταξιδιώτες από τη Νιγηρία θα μένουν σε ξενοδοχεία καραντίνας. Τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη Βρετανία έχουν αυξηθεί πλέον σε 160.

«Είναι υπό αξιολόγηση τα δεδομένα από τη στιγμή που μάθαμε για την Όμικρον και βλέπουμε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που συνδέονται με ταξίδια», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Υγείας. «Πάντα λέγαμε ότι θα ενεργήσουμε γρήγορα αν χρειαστεί… για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την αλλαγή στα τεστ πριν από την αναχώρηση», συμπλήρωσε.

Με τα νέα δεδομένα, που θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα της Τρίτης, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε PCR ή rapid test το πολύ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση.

Το μέτρο, δήλωσε ο Τζαβίντ, δικαιολογείται καθώς ανάλυση του Οργανισμού Υγειονομικής Ασφάλειας έδειξε ότι το «παράθυρο» από τη μόλυνση στη μεταδοτικότητα μπορεί να είναι μικρότερο για τη μετάλλαξη Όμικρον.

Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις και η British Airways έκανε λόγο για «καταστροφικό πλήγμα» στον κλάδο. Παράλληλα, η ένωση πιλότων BALPA κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καταστρέφει την εμπιστοσύνη για τα αεροπορικά ταξίδια. Τα νέα μέτρα θα επανεξεταστούν στις 20 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά στη Νιγηρία, από τα ξημερώματα της Δευτέρας μπαίνει στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης στη Βρετανία συνδέονται ξεκάθαρα με ταξίδια από τη Νιγηρία και τη Νότια Αφρική.

Ήδη, από την προηγούμενη εβδομάδα, η Βρετανία έχει βάλει στην «κόκκινη λίστα» τη Νότια Αφρική και άλλες 9 χώρες της περιοχής. Κάτι που σημαίνει ότι επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε Βρετανούς πολίτες που ταξιδεύουν από τις συγκεκριμένες χώρες, ή σε κατοίκους που πρέπει να μείνουν σε ξενοδοχεία καραντίνας φτάνοντας.

Με πληροφορίες από Reuters/ lifo/ photo pexels

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί