Η Τρας έρχεται, οι Βρετανο-Ρωσικές σχέσεις στο ναδίρ… Διαβάστε τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Ενώ τα πράγματα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μοιάζουν να μην μπορούν να γίνουν χειρότερα, τελικά μπορεί να το δούμε κι αυτό...

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να επιδεινωθούν περαιτέρω οι ήδη τεταμένες σχέσεις με τη Βρετανία υπό τον νέο πρωθυπουργό της χώρας.

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας αναμένεται να κερδίσει τον αντίπαλό της Ρίσι Σουνάκ και να γίνει η νέα ηγέτιδα της Βρετανίας, διαδεχόμενη τον Μπόρις Τζόνσον, με το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας μεταξύ των μελών του Συντηρητικού κόμματος να ανακοινώνεται αργότερα σήμερα.

«Δεν θα ήθελα να πω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το χειρότερο, διότι είναι δύσκολο να φανταστώ κάτι χειρότερο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα αναμένει κάποια μεταβολή στις σχέσεις με τη Βρετανία.

«Αλλά δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, δεδομένου ότι οι υποψήφιοι για τη θέση του Βρετανού πρωθυπουργού ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους σε αντιρωσική ρητορική, σε απειλές για περαιτέρω μέτρα κατά της χώρας μας, κλπ. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι θετικό».

Ερωτηθείς εάν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα αποστείλει συγχαρητήριο τηλεγράφημα, δήλωσε: «Ας περιμένουμε να δούμε ποιος θα γίνει πρωθυπουργό

(από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί