«Η Τουρκία παραδόθηκε»! «ΒΟΜΒΑ» για τα Στενά του Βοσπόρου!

Πολεμικά πλοία των Αμερικανών και των Βρετανών ετοιμάζονται να μπουν στην Μαύρη Θάλασσα σύμφωνα με δημοσίευμα

«Η Τουρκία παραδόθηκε στον πόλεμο της Μαύρης Θάλασσας. Τα πλοία των ΗΠΑ και του ΗΒ μπορούν να περάσουν για επιχειρήσεις. Η συμφωνία θα υπογραφεί αυτή την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη με τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, με προσκεκλημένες και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ».

Αυτό μεταδίδει το Newsweek Romania και βάζει «φωτιά» στον Βόσπορο και τα Στενά!!!

Αυτό θα συμβεί, όπως σχολιάζεται, στο πλαίσιο των μακροχρόνιων διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ για την πώληση και τον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Αναμένεται η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία εμπρός σε αυτή την πιθανή προοπτική!

Όπως τονίζει το δημοσίευμα:

Η Τουρκία είχε αντιταχθεί στην συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ εκτός της περιοχής σε επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα.

Ο ναύαρχος Ερκουμέντ Τατλίογλου, διοικητής του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τάχθηκε κατά της παρουσίας ναυτικών δυνάμεων άλλων συμμάχων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, στην Μαύρη Θάλασσα.

Τώρα, η Τουρκία έχει εγκαταλείψει αυτή την θέση.

Δύο άλλες χώρες, οι οποίες δεν κατονομάζονται, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν κοινό στόλο για την εκκαθάριση ναρκών σε τμήματα της Μαύρης Θάλασσας, μαζί με την Τουρκία, την Ρουμανία και την Βουλγαρία.

Είναι γνωστό ότι η Βρετανία έχει δείξει την πρόθεσή της να βοηθήσει την Ουκρανία να δημιουργήσει έναν στόλο αφιερωμένο σε αυτή την αποστολή, αλλά η Τουρκία δεν είχε επιτρέψει τη διέλευση των ναρκαλιευτών κατηγορίας Sandown, Chernihiv και Cerkasi, που σταθμεύουν στη Βρετανία, επικαλούμενη τη Σύμβαση του Μοντρέ, ένα διεθνές σύμφωνο σχετικά με την απαγόρευση διέλευσης των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων κατά την διάρκεια του πολέμου.

Η δεύτερη χώρα είναι η Νορβηγία. Ο Ναυτιλιακός Συνασπισμός για να Βοηθήσει την Ουκρανία στην Μαύρη Θάλασσα ηγείται από τη Μεγάλη Βρετανία και τη Νορβηγία, οι οποίες έχουν βάλει σκοπό να κάνουν το ίδιο πράγμα, την αποναρκοθέτηση και, επιπλέον, να «ασφαλίσουν» την Ουκρανία εξοπλίζοντάς την με σκάφη εφόδου και εφόδου.

Η Τουρκία συνδέει τις αποφάσεις της με την παραλαβή αμερικανικών αεροσκαφών F-16

Η Τουρκία διαπραγματεύτηκε την θέση της να επιτρέψει στα αμερικανικά και βρετανικά πλοία να περάσουν «περιμένοντας θετικά και σταθερά βήματα από τις ΗΠΑ για την απόκτηση και τον εκσυγχρονισμό πολεμικών αεροσκαφών F-16», έναν τουρκικό στόχο που καθυστερούσαν πολύ οι Αμερικανοί.

(…)

Η συμφωνία μεταξύ των τριών χωρών πρόκειται να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη. Η αποστολή θα ξεκινήσει λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Οι επιχειρήσεις των κοινών δυνάμεων αποναρκοθέτησης Τουρκίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας δεν θα ληφθούν υπόψη από τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, αλλά θα αποτελέσουν «την πρώτη μεγάλη κοινή δράση των συμμάχων της Μαύρης Θάλασσας από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί