«Η Τουρκία να αντιληφθεί καλά τις συνέπειες»

Η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπεϊλι Χάτσισον ανέφερε πως περιμένουν από την Άγκυρα να κάνει βήμα πίσω στην απόφασή της για τους S-400 και είπε : “Για μία ακόμη φορά ζητάμε από την Άγκυρα να καταστεί ένας υπέροχος σύμμαχος όπως ήταν στο παρελθόν”. Η Χάτσισον πριν από τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, […]

Η πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Κέι Μπεϊλι Χάτσισον ανέφερε πως περιμένουν από την Άγκυρα να κάνει βήμα πίσω στην απόφασή της για τους S-400 και είπε : “Για μία ακόμη φορά ζητάμε από την Άγκυρα να καταστεί ένας υπέροχος σύμμαχος όπως ήταν στο παρελθόν”.

Η Χάτσισον πριν από τη Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που θα αρχίσει την Τρίτη και αναμένεται να διαρκέσει δύο μέρες, μέσω τηλεδιάσκεψης έκανε δηλώσεις για την Τουρκία.

Ένας δημοσιογράφος εστιάζοντας στα θέματα της Τουρκίας με τους Δυτικούς συμμάχους, στους S-400 και στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου, ρώτησε την Χάτσισον “Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το ρόλο και το μέλλον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ;”

Η Χάτσισον άρχισε την απάντηση της δηλώνοντας πώς “Ανησυχούμε για κάποιες από τις δράσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία υπήρξε ένας υπέροχος και μακροχρόνιος σύμμαχος. Αλλά κάποιες από τις ενέργειες της συνιστούν πρόβλημα για την ενότητα της συμμαχίας”.

ΕΛΠΙΖΩ Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Η Αμερικανίδα πρέσβης είπε πως “Η συμμαχία μας είναι ισχυρή διότι διαθέτουμε ενότητα. Για αυτό το λόγο ανησυχούμε. Περισσότερο από όλα ανησυχούμε ιδιαίτερα λόγω των S-400. Η ιδέα πως μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ρωσικής κατασκευής πυραυλικό αμυντικό σύστημα στο μέσο της συμμαχίας μας είναι ένα θέμα που ξεπερνάει τα όρια”. Η Aμερικανίδα διπλωμάτης είπε ότι αυτό το μετέφεραν πολλές φορές στην Τουρκία και πρόσθεσε πως “Ελπίζουμε η Τουρκία πριν ενεργοποιήσει εκείνο το πυραυλικό αμυντικό σύστημα, να αντιληφθεί καλά τις συνέπειες αυτού και το πόση ζημιά θα προκαλέσει στις κοινές μας εργασίες. Ελπίζω η Τουρκία να το αξιολογήσει αυτό πολύ καλά και να αλλάξει την λανθασμένη αυτή απόφαση, για την εγκατάσταση του ρωσικού αμυντικού συστήματος στην Άγκυρα.

Επίσης η Κέι Μπέιλι Χατσισον είπε πως “Προσπαθούμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία με στόχο την ενίσχυση της ενότητας της συμμαχίας μας. Επιθυμούμε η Τουρκία να καταστεί ένας υπέροχος σύμμαχος όπως ήταν στο παρελθόν”.

Μετάφραση από τουρκικό δημοσίευμα: Τουρκικά Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί