Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανέβηκε πάνω από 2.000 δολάρια μετά από δήλωση της Gazprom

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια των συναλλαγών της Τρίτης επιτάχυνε την ανάπτυξη στο 19% και ανέβηκε πάνω από τα 2.050 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα

με φόντο τις δηλώσεις της Gazprom για πιθανές ρωσικές κυρώσεις κατά της Naftogaz Ukrainy σε περίπτωση συνέχισης της δίκης για τη διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με το ανταλλακτήριο ICE του Λονδίνου.

Το κόστος των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Οκτωβρίου στον κόμβο TTF στην Ολλανδία αυξήθηκε στα 2.053 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα. m, ή 206,49 ευρώ ανά MWh (με βάση την τρέχουσα ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, οι τιμές ICE παρουσιάζονται σε ευρώ ανά MWh).

Νωρίτερα, η Gazprom απέρριψε κατηγορηματικά όλα τα αιτήματα της Naftogaz Ukrainy σχετικά με τις διαδικασίες της διαμετακόμισης ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, είπε ότι δεν θα πληρώσει για υπηρεσίες διαμετακόμισης που δεν παρέχονται από την ουκρανική εταιρεία και την προειδοποίησε για πιθανές κυρώσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας εάν η δίκη συνεχιστεί.

intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί