Η 50χρονη κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000, αφού έγινε η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο εκείνη την εποχή μετά την επιτυχία της στα 100 μέτρα.
Ωστόσο της αφαιρέθηκαν τα μετάλλιά της το 2007, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει χρήση αναβολικών που βελτίωσαν την απόδοσή της.
Ένα χρόνο αργότερα, η Αμερικανίδα αθλήτρια καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή είπε ψέματα για τη χρήση στεροειδών.
Η Τζόουνς έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από προσωπικά προβλήματα τα χρόνια που ακολούθησαν την αποφυλάκισή της τον Σεπτέμβριο.
Το 2020, διαγνώστηκε με μια αυτοάνοση ασθένεια που ονομάζεται οπτική νευρομυελίτιδα.
Η ασθένεια την παρέλυσε προσωρινά και αρχικά την άφησε ανίκανη να περπατήσει.
Η πρώην σπρίντερ ήταν τρεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1997, αλλά άφησε τους οπαδούς ανήσυχους μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βίντεο δείχνει την Τζόουνς να αγωνίζεται να κατέβει μια σκάλα καθώς ακούγεται να λέει: «[Τα γόνατά] της κρέμονται από μια κλωστή, οικογένεια… αλλά εμείς είμαστε ακόμα όρθιοι».
Έγραψε μια λεζάντα στην κορυφή της ανάρτησης, προσθέτοντας: «Πάντα λένε: “Είσαι η Μάριον Τζόουνς;! Ήσουν κάποτε η πιο γρήγορη γυναίκα στον κόσμο!” Και ποτέ “πώς είναι τα γόνατά σου;”
Η Τζόουνς φαίνεται να κρατιέται σε μια προσπάθεια να κατέβει τα σκαλοπάτια ενώ κάνει ένα βήμα τη φορά.
Έχει 140.000 ακολούθους στο Instagram και δημοσιεύει τακτικά περιεχόμενο μετά την ασθένειά της.
Η Τζόουνς συνέχισε να αγωνίζεται παρά τα συμπτώματα που την πλήττουν και αγωνίστηκε στον Μαραθώνιο του Σικάγο τον Οκτώβριο.
Πρόσφατα μίλησε για τον αγώνα της να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από τακτικές επισκέψεις στο νοσοκομείο.
Δήλωσε στο Fox32 Chicago τον περασμένο μήνα: «Λαμβάνω, αυτή τη στιγμή ενέσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα».
«Έτσι, κάθε δεύτερη εβδομάδα, βρίσκομαι σε νοσοκομείο και λαμβάνω ενέσεις, για να διατηρηθώ υγιής και πιο δυνατή.»
«Ξέρετε, μόλις πριν από μερικά χρόνια, δεν μπορούσα να περπατήσω. Έτσι, το να είμαι εκεί, να εκπροσωπώ, ξέρετε, ανθρώπους που βρίσκονται σε αυτόν τον χώρο, σε αυτή τη σπάνια κοινότητα που, ξέρετε, ακόμα δεν μπορούν να περπατήσουν, που είναι σε αναπηρικά αμαξίδια – αυτή ήταν μια νίκη για μένα.»
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χρυσοχοΐδης για Antifa: Δεν ξέρω τι κάνει η κυβέρνηση Τραμπ, αλλά εδώ δεν έχουμε τρομοκρατική δραστηριότητα
- Θεσσαλονίκη: Χίλια self test ανίχνευσης αλκοόλ σε οδηγούς – Δράση πρόληψης στην «καρδιά» της πόλης
- Με την πλάτη στον τοίχο,μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, έρχεται στην Ελλάδα ο Ζελένσκι
- Μητσοτάκης – Βουλή: Η θέση της Ελλάδος σταδιακά βελτιώνεται – Δεν είμαι μάγος, δεν είμαι Χάρι Πότερ
- Τραγωδία στη Βοσνία: Στους 15 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
- Λάρισα: Κινητοποίηση από τους αγρότες στην Αγιά – Ετοιμάζεται πανελλαδική σύσκεψη στις 23/11
- Ανδρουλάκης από Βουλή: Η κυβέρνηση έκανε μια τρύπα στο νερό στο ζήτημα της κοινωνικής κατοικίας
- Επέστρεψαν στη Γη οι τρεις Κινέζοι αστροναύτες που είχαν εγκλωβιστεί στο διάστημα
- Για ένατη φορά στην Γαλλία ο Ζελένσκι
- Γάζα: Τι ειπώθηκε για τους Ινδονήσιους στρατιώτες που θα συμμετάσχουν σε μια ειρηνευτική δύναμη









