Η τελευταία ελπίδα των Τούρκων απέναντι στην Ελλάδα – Σε ποιο σημείο πρέπει να στοχεύουν τα Ελληνικά όπλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέλουν πυρηνικά για πόλεμο στην Άγκυρα...

Η Τουρκία έχει στρέψει εδώ και καιρό την προσοχή της στο πεδίο των πυρηνικών όπλων, καθώς θεωρεί ότι τα όπλα αυτά θα της δώσουν πλεονέκτημα έναντι όλων των γειτόνων της χωρίς αυτοί να έχουν δυνατότητα απάντησης.

Αρχικά έθεσαν το ζήτημα της κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου ως ζήτημα καθαρά ενεργειακό. Από την άποψη αυτή κανείς δε μπορούσε να αρνηθεί στην Τουρκία την κατασκευή ενός εργοστασίου, ωστόσο οι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν τεχνικό ενδιαφέρον. Επομένως, το κενό κάλυψε ποιος άλλος; Η Ρωσία.

Οι Ρώσοι κινήθηκαν με επιτυχία, εκμεταλλευόμενοι το πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου τον Ιούλιο του 2016,  και ισορρόπησαν υπέρ τους την κατάσταση στην Συρία  σχετικά εύκολα, αφού το deal με τους S-400 προκάλεσε ρήξη μεταξύ Τουρκίας-ΝΑΤΟ.  Ως εκ τούτου, η γείτονα δεν παρέλαβε τα F-35.

Παρότι δε, τα συμφέροντα Τουρκίας-Ρωσίας στην Συρία είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, όπως είδαμε με την ένοπλη επίθεση της Μόσχας που προκάλεσε τον θάνατο περισσοτέρων από 1000 Τούρκων, συνεχίζονται οι κοινές περιπολίες, ενώ οι Ρώσοι συνεχίζουν να παρέχουν την υλικοτεχνική υποστήριξη στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου.

Τα προβλήματα θα αρχίσουν με την ολοκλήρωση του πυρηνικού σταθμού αφού οι Τούρκοι δε θα τον χρησιμοποιήσουν μόνο για την παραγωγή ενέργειας αλλά θα κατευθυνθούν και προς τον εμπλουτισμό ουρανίου για κατασκευή πυρηνικών όπλων μελλοντικά, με τον Ερντογάν να έχει κάνει ήδη νύξη πάνω στο θέμα, παλαιότερα, όπως μπορείτε να δείτε σε αυτό το βίντεο:

Τυχόν απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία σημαίνει αυτομάτως την πλήρη ανατροπή του όποιου συσχετισμού δυνάμεων στην περιοχή μας, αφού οι Τούρκοι θα κατέχουν όπλα, που δεν θα υπάρχουν αντίστοιχα στο δικό μας οπλοστάσιο με ότι αυτό σημαίνει για τις διαπραγματεύσεις σε καιρό ειρήνης και πιο έντονα εν καιρώ πολέμου.

Εφόσον ολοκληρωθεί ο σταθμός και δοθεί σε κανονική λειτουργία, τυχόν κίνηση από πλευράς Τουρκίας να εμπλουτίσει ουράνιο, θα γίνει άμεσα αντιληπτή από τις λοιπές πυρηνικές δυνάμεις και στην περιοχή τον πρώτο λόγο έχουν οι Ισραηλινοί οι οποίοι κατέχουν πυρηνικά και δεν έχουν επιτρέψει σε άλλους στην περιοχή να έχουν.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να επιτρέψει στην Τουρκία την απόκτηση πυρηνικών.  Οι Ισραηλινοί έχουν βομβαρδίσει  επιτυχώς όλες τις απόπειρες των γειτόνων και των κοντινών κρατών να κατασκευάσουν πυρηνικούς αντιδραστήρες χωρίς να λογαριάζουν το πολιτικό κόστος.

Ίσως είναι η στιγμή που το ΓΕΕΘΑ θα έπρεπε να εξετάσει κάτι ανάλογο για το σταθμό στο Ακούγιου.

ΦΩΤΟ: Τουρκικά ΜΜΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί