Η συνεργασία Ρωσίας-Κίνας συνεχίζεται με την κατασκευή καινούριου αγωγού(ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ρωσία εξάγει υδρογονάνθρακες προς πάσα κατεύθυνση και αυτό αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομίας της Ρωσίας η οποία αντλεί μεγάλα ποσά από το εμπόριό τους και με αυτά τα ποσά χρηματοδοτεί την αύξηση της οικονομικής ισχύος της Ρωσίας. Η Κίνα είναι στενός συνεργάτης της Ρωσίας στον τομέα καθώς η χώρα χρειάζεται μεγάλο όγκο καυσίμων για […]

Η Ρωσία εξάγει υδρογονάνθρακες προς πάσα κατεύθυνση και αυτό αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομίας της Ρωσίας η οποία αντλεί μεγάλα ποσά από το εμπόριό τους και με αυτά τα ποσά χρηματοδοτεί την αύξηση της οικονομικής ισχύος της Ρωσίας.

Η Κίνα είναι στενός συνεργάτης της Ρωσίας στον τομέα καθώς η χώρα χρειάζεται μεγάλο όγκο καυσίμων για να υποστηρίξει την τεράστια οικονομική ανάπτυξή της και η Ρωσία ήταν έτοιμη να διαθέσει τεράστιο όγκο υδρογονανθράκων με το ανάλογο κόστος φυσικά. Οι συμφωνίες άλλωστε μεταξύ Κίνας και Ρωσίας πραγματοποιούνται με τα δικά τους νομίσματα εκτοπίζοντας το δολάριο ως μεσάζων.

Η κατασκευή ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς καθώς το έργο, συνολικού μήκους 8.100 χλμ,  θα τροφοδοτεί την Κίνα με εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Τα 3.000 χλμ του αγωγού είναι στο ρωσικό έδαφος και τα υπόλοιπα 5.111 χλμ είναι στο Κινεζικό έδαφος.

Η πτώση τις τιμής του πετρελαίου παγκοσμίως λόγο της κρίσης, έφερε και άμεση μείωση στα έσοδα των κρατών παραγωγών πετρελαίου με τη Ρωσία να είναι μία από αυτές τις χώρες. Η ολοκλήρωση του αγωγού με την Κίνα το συντομότερο δυνατό, θα φέρει επιπλέον έσοδα στα ταμεία του Ρωσικού κράτους το οποίο έχει να αντιμετωπίσει και τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγο της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014 τα οποία επιβάρυναν τη ρωσική οικονομία.

Η συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων μεταξύ Κίνας-Ρωσίας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα αφού η Κίνα αναζητεί φθηνή ενέργεια και η ρωσία του Πούτιν την προσφέρει απλόχερα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί