Η συμφωνία απέτυχε: Οι κυρώσεις εμποδίζουν τις δυτικές εταιρείες να πουλήσουν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Kommersant,

η πώληση της ισπανικής εταιρείας GBFoods στο ρωσικό υποκατάστημα του Nepalese Chaudhary Group δεν προχώρησε. Στη Ρωσία, η GBFoods, που ανήκει στην ισπανική οικογένεια Carulla, λειτουργεί ένα εργοστάσιο για κύβους σούπας, μπαχαρικά και ζυμαρικά στην περιοχή Nizhny Novgorod από το 1998 και παράγει προϊόντα γρήγορου μαγειρέματος με την επωνυμία Gallina Blanca . Το 2021, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 4% στα 1,6 δισεκατομμύρια ρούβλια (περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ), αναφέρει η Kommersant .


Σύμφωνα με πηγή σχετική με τους επενδυτές που επικαλείται η εφημερίδα, η πρόσφατη προσπάθεια της εταιρείας να πουλήσει τη ρωσική της επιχείρηση στον εμπορικό όμιλο του Νεπάλ απέτυχε, παρά τις διαπραγματεύσεις που είχαν ολοκληρωθεί το 2021. Στα τέλη του 2021, η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας ενέκρινε αίτημα για ανάληψη της εταιρείας, ανέφερε η εφημερίδα. Τότε, η GBFoods δήλωσε ότι η ομάδα «θέλει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Αφρική». Ο αγοραστής σκοπεύει να συνεχίσει την παραγωγή προϊόντων Gallina Blanca στην Ρωσία και να επεκτείνει τη γκάμα με νέες κατηγορίες. Όπως ανέφερε προηγουμένως η εφημερίδα, η συμφωνία αρχικά είχε προγραμματιστεί να κλείσει τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ένας συνομιλητής της Kommersant πιστεύει ότι ένας από τους λόγους που κατέρρευσε η συμφωνία ήταν ότι τα μέρη «αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις πληρωμές για την συμφωνία λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία» και τις στημένες κυρώσεις των Δυτικών.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί