Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση των χωρών της Δύσης να παρέμβουν στη σύγκρουση στην Ουκρανία σημαίνει ότι έχει εξελιχθεί σε μια πολύ ευρύτερη αντιπαράθεση με χώρες που η Ρωσία θεωρεί ότι θέλουν να την συντρίψουν.
Μιλώντας ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κατ’ εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η σύγκρουση συνεχίζεται, αλλά ότι η Μόσχα παραμένει ανοικτή στην επίτευξη των στόχων της μέσω πολιτικών και διπλωματικών μέσων.
«Ύστερα από την άμεση παρέμβαση σε αυτή τη σύγκρουση από δυτικοευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, η ειδική στρατιωτική παρέμβαση de facto μετατράπηκε σε μια πολύ μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και χωρών της Δύσης, που είχαν και συνεχίζουν να έχουν τον στόχο της καταστροφής της χώρας μας», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ερωτηθείς εάν η Μόσχα πιστεύει πως η σύγκρουση μπορεί να επιλυθεί μέσω συνομιλιών, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να επιτύχουμε ειρήνη, η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη και σταθερή. Τα πάντα εξαρτώνται τώρα από τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου».
Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να πει πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών με την Ουκρανία καθώς είναι δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
«Πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτή η δουλειά θα συνεχιστεί», δήλωσε.
Και οι εξελίξεις συνεχίζονται.
Θα βρεθεί λύση σητν Ουκρανία;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΠτΔ: Η Ελλάδα στήριξε εξ αρχής τον αγώνα της Ουκρανίας
- Ηλιακές εκλάμψεις και σεισμοί μπορεί να συνδέονται, υποστηρίζει νέα μελέτη
- Το Ισραήλ απειλεί τον Λίβανο με πλήγματα εάν η Χεζμπολάχ εμπλακεί σε ενδεχόμενο πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν
- Μετά την Ελλάδα, η Κύπρος: Νέο πλήγμα στους Έλληνες κτηνοτρόφους με καραντίνες και σφαγές
- Σε λειτουργία τέθηκε το υποσύστημα Εργοσήμου ΟΓΑ στο νέο ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ
- Συνεργασία FedHATTA-ΕΟΤ για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικής στρατηγικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό
- Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι του Κιέβου οφείλουν να βοηθούν καθημερινά μέχρι να τελειώσουν οι σφαγές
- Μητσοτάκης: Στο υπουργικό συμβούλιο στα τέλη Μαρτίου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού
- Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Κέιτ Χάντσον στα BAFTA: Τεράστια τιμή να βρίσκομαι ανάμεσα σε Βρετανούς ηθοποιούς, vid
- Υπ. Πολιτισμού: Δρομολογείται η ίδρυση της Κρατικής Σχολής Κινηματογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων









