Ο έφηβος δέχθηκε επίθεση από τον θηρίο στην παραλία Cabarita στο Bogangar της Νέας Νότιας Ουαλίας, λίγο πριν τις 4 μ.μ. την Κυριακή, ανέφερε το 9 News Australia.
Ο καρχαρίας, μήκους σχεδόν 2,5 μέτρων, χτύπησε τη δεξιά πλευρά του σώματος του αγοριού, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι, το χέρι και το μπράτσο, ανέφερε το πρακτορείο.
Ακούστηκαν κραυγές από περαστικούς καθώς ένας καλός Σαμαρείτης γρονθοκόπησε γενναία τον καρχαρία για να τον κρατήσει μακριά, ανέφερε το πρακτορείο.
Στη συνέχεια, η ομάδα μετέφερε τον έφηβο σε ασφαλές μέρος με μια σανίδα του σερφ την οποία μετέτρεψαν σε αυτοσχέδιο φορείο, ανέφερε το πρακτορείο.
Ένας παραϊατρικός από το Κουίνσλαντ, εκτός υπηρεσίας, βοήθησε τον έφηβο και χρησιμοποίησε ένα αιμοστατικό επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία του, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
«Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν με άλλους φίλους του τη στιγμή του συμβάντος, αλλά μέχρι να φτάσουν οι ναυαγοσώστες μας, είχε ήδη τοποθετηθεί αιμοστατικός επίδεσμος στα τραυματισμένα άκρα του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της NSW Surf Lifesaving, Στίβεν Πιρς, στο Australian Broadcasting Corporation.
Αφού έφτασαν οι διασώστες, ο έφηβος μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Gold Coast σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση .
Australian surfers pulled a 16 year old to safety after a shark attack at Cabarita Beach in NSW – you can see the shark stalk them right up to the shoreline! pic.twitter.com/EN14Q1oV3g
— Drew Pavlou 🇦🇺🇺🇸🇺🇦🇹🇼 (@DrewPavlou) June 30, 2025
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραμπ: Θα υπάρξουν σοβαρά αντίποινα κατά του ISIS αν δεχθούμε ξανά επίθεση
- Τσατραφύλλιας: “Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας…”, θα καθορίσει τον καιρό τα Χριστούγεννα
- Εν κινήσει ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες – Σώος βγήκε από το όχημα ο οδηγός, vid
- Συρία: Επίθεση του ISIS με θύματα Αμερικανούς στρατιώτες, vid
- Αποκρυπτογραφήθηκε κώδικας χιλιετιών: Ερευνητής έλυσε το μυστήριο της γραφής των Χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας
- Συνομιλίες στο… «πόδι» με τον Τούρκο ΥΠΕΞ είχε ο Πούτιν, vid
- Για επίθεση σε ακόμα ένα τουρκικών συμφερόντων πλοίο μιλούν οι Ουκρανοί, vid
- Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν 4 κινητά τηλέφωνα
- Συνελήφθη στο Αιγάλεω 28χρονος καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης
- Όλ. Κεφαλογιάννη: Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους 10 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ









