Η Σουηδία τώρα αρχίζει να παίρνει μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η σκανδιναβική χώρα άργησε να μέτρα.

Εχοντας επιλέξει την ήπια αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού χωρίς την λήψη περιοριστικών μέτρων, αντίθετα με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία είχε διατηρήσει μέχρι σήμερα την οικονομία της εν λειτουργία. Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της συγκέντρωσης άνω των 50 ατόμων, αφού προηγουμένως είχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 500 ατόμων.

«Εκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αποφάσισε τον περιορισμό των συγκεντρώσεων στα 50 άτομα, έπειτα από σύσταση της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας σήμερα το πρωί», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν.

Οι παραβάτες του περιοριστικού μέτρου κινδυνεύουν με την επιβολή ποινής φυλάκισης έως έξι μηνών.

«Αν δεν υπάρχει ανάγκη να ταξιδέψετε, μείνετε στο σπίτι. Είναι σοβαρό αυτήν την στιγμή», δήλωσε ο σουηδός πρωθυπουργός, ενώ στην χώρα έχουν καταγραφεί 92 θάνατοι και 3.046 κρούσματα της επιδημίας Covid-19.

Παρά την κρίση, η Σουηδία, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, διατήρησε ανοικτά τα σχολεία, τα καφέ και τα εστιατόρια και ενθάρρυνε τους κατοίκους να συνεχίσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Οι αρχές καλούσαν τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» και να ακολουθήσουν τις συστάσεις της κυβέρνησης, όπως για εργασία εξ αποστάσεως, παραμονή στο σπίτι για τους ασθενείς, την εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης και την παραμονή στο σπίτι για τους άνω των 70 ετών.

Ενω η στρατηγική αυτή της ήπιας αντιμετώπισης επικρίθηκε από πολλούς ειδικούς στην Σουηδία και το εξωτερικό, οι σουηδικές αρχές απαντούσαν ότι τα δρακόντεια μέτρα δεν είναι αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία.

(φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί