Το Radio Free Europe/Radio Liberty δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου και απευθύνονταν στον κόσμο που ζούσε στις κουμμουνιστικές χώρες. Το Radio Free Europe/Radio Liberty που έχει έδρα του την Πράγα εκπέμπει στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
«Η απόφαση αυτή είναι μέρος του συνεχιζόμενου έργου μας για την υποστήριξη των δημοσιογράφων και των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης» αναφέρει η σουηδική κυβέρνηση σε ανακοίνωση της.
«Αφότου οι ΗΠΑ απέσυραν την υποστήριξη τους στο Radio Free Europe, οι άνθρωποι σε πολλές χώρες κινδυνεύουν να χάσουν την πρόσβαση σε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο πρόεδρος Τραμπ τον Μάρτιο έδωσε εντολή να σταματήσουν οι επιχορηγήσεις στον πλαίσιο σαρωτικών προσπαθειών να περιορισθεί η αμερικανική κυβέρνηση.
Ένας δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ έθεσε προσωρινή παύση στη εντολή διακοπής των επιχορηγήσεων, αλλά ένα ομοσπονδιακό εφετείο μπλόκαρε αυτόν τον μήνα την απόφαση.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχάροβα για τα πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν: «Κίνδυνος πραγματικής καταστροφής»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στόχευσαν ένα ισραηλινό μαχητικό F-16
- Ποινική δίωξη για βαρύτατα αδικήματα άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος προβεβλημένου γκαλερίστα
- Οι 10 καλύτερες τροφές για το δέρμα σας
- Γ. Κεφαλογιάννης: Προχωράμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των Canadair
- Ο Τραμπ απειλεί να στείλει πράκτορες της αστυνομίας μετανάστευσης (ICE) στα αεροδρόμια
- Σε εξέλιξη οι αυτοψίες σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα μετά τον σεισμό της 8ης Μαρτίου
- Συγκλονιστικό βίντεο: Τελεφερίκ αποκολλήθηκε και σκότωσε γυναίκα στην Ελβετία, vid
- Τραγωδία στην Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα
- Βρήκε τρόπο να βγάλει λεφτά…Κι όμως το έκανε επάγγελμα! ΒΙΝΤΕΟ









