Η Τουρκία είναι απίθανο να χορηγήσει στη Σουηδία την έγκρισή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όταν οι δύο πλευρές συναντηθούν αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η Άγκυρα φέρεται να θέλει η Σουηδία να κάνει περισσότερα για να συμμορφωθεί με τους όρους της, ώστε εκείνη να υπογράψει έγκαιρα την ένταξη της για μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της στρατιωτικής συμμαχίας τον επόμενο μήνα.
Τουρκία και η Σουηδία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας στην αίτηση ένταξης της Στοκχόλμης στο ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Σουηδίας.
«Είναι δουλειά μου να πείσω τον ομόλογό μας ότι έχουμε κάνει αρκετά. Νομίζω ότι το έχουμε κάνει», δήλωσε ο Όσκαρ Στένστρομ.
«Αλλά η Τουρκία δεν είναι έτοιμη να λάβει ακόμη μια απόφαση και πιστεύει ότι πρέπει να έχει περισσότερες απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνέχιση των συνομιλιών.