Η Ρωσία ζητάει να συγκληθεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Διπλωμάτες δήλωσαν πως το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα,

κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, προκειμένου να συζητηθεί η ανάπτυξη «βιολογικών όπλων» για λογαριασμό των ΗΠΑ σε εργαστήρια στην Ουκρανία την οποία καταγγέλλει η Μόσχα, κάτι που η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει «γελοίο» ερίζοντας εδώ και μέρες πως είναι οι ρωσικές δυνάμεις αυτές που ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά ή βιολογικά όπλα στον συνεχιζόμενο πόλεμο.

Ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη, ανέφερε μέσω Twitter πως η ρωσική αποστολή ζήτησε να συγκληθεί συνεδρίαση σήμερα «για να συζητηθούν οι στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στο έδαφος της Ουκρανίας».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διατείνεται πως υπήρχε δίκτυο εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης βιολογικών όπλων που λειτουργούσε για λογαριασμό του αμερικανικού Πενταγώνου. Ο ισχυρισμός έχει διαψευστεί επανειλημμένα.

Η Ουάσινγκτον με τη σειρά της ερίζει ότι η «προπαγάνδα» από τη Μόσχα περί ανάπτυξης όπλων μαζικής καταστροφής από το Κίεβο αποτελεί πρόσχημα για τη δικαιολόγηση της εισβολής και για τη χρήση τέτοιων όπλων από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία επανέλαβε εκ νέου «τους ψευδείς ισχυρισμούς της» και «έχουμε δει πως η Κίνα υιοθετεί αυτή την προπαγάνδα», κατά συνέπεια «θα επαγρυπνούμε για το ενδεχόμενο η Ρωσία να χρησιμοποιήσει χημικά ή βιολογικά όπλα στην Ουκρανία ή να διεξαγάγει επιχείρηση με σκοπό να φορτώσει στην άλλη πλευρά τη χρήση τους», τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αμερικανός αναπληρωτής πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Τζέφρι Πρέσκοτ, απηχώντας δηλώσεις των εκπροσώπων της αμερικανικής προεδρίας και της αμερικανικής διπλωματίας.

(φωτο:unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί