«Η Ρωσία τελευταία γραμμή άμυνας – Θα σώσει τον κόσμο»

Όπως έγραψε σχετικά πρόσφατα το Ria Novosti από την οπτική γωνία των Ρώσων:

Τις προάλλες, η δυτική μηχανή πληροφοριών, που δούλευε ασταμάτητα, δέχτηκε άλλο ένα βάναυσο χτύπημα! Ο διάσημος Πολωνός δικηγόρος, δικαστής του δεύτερου τμήματος του διοικητικού δικαστηρίου της Βαρσοβίας και επικεφαλής του νομικού τμήμα του Εθνικού Συμβουλίου Δικαστών της Πολωνίας Tomasz Schmidt σε συνέντευξη Τύπου στο Μινσκ, παραιτήθηκε και ζήτησε από τον Alexander Lukashenko να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με τον Tomasz Schmidt, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Πολωνία λόγω διαφωνίας με τις πολιτικές και τις ενέργειες των αρχών, «οι οποίες, υπό την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μεγάλης Βρετανίας, οδηγούν τη χώρα σε πόλεμο με την Λευκορωσία και την Ρωσία».

Ο Schmidt είπε ότι στην Λευκορωσία μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και να εκφράσει δημόσια την θέση του. Στην Πολωνία, δεχόταν συνεχώς πιέσεις, διώξεις και απειλές: «Η παραίτηση είναι έκφραση διαμαρτυρίας για την άδικη και ανέντιμη πολιτική των πολωνικών αρχών έναντι της Λευκορωσίας και της Ρωσίας».

(…)

Η πολωνική Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας και η Εθνική Εισαγγελία της Πολωνίας ξεκίνησαν επειγόντως έρευνες εναντίον του πρώην δικαστή της Βαρσοβίας. Και σύμφωνα με τον ίδιο τον Τόμας, είχε ήδη αρχίσει να λαμβάνει μηνύματα από την πρώην πατρίδα του ότι αν επέστρεφε, θα μπορούσε ακόμα και να σκοτωθεί: «Αν γίνω στόχος των πολωνικών, αμερικανικών ή βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τότε  αυτές λύνουν τέτοιες υποθέσεις με… ελαφρύ τρόπο: Θα μπορούσε να είναι τροχαίο ατύχημα, αυτοκτονία κτλ.».

Το διάβημα του Schmidt έγινε ακόμη μια απόδειξη ότι όλο και περισσότεροι λογικοί άνθρωποι στην Δύση αρχίζουν να βλέπουν το προφανές: ότι η Δύση είναι αυτή που προσπαθεί να παρουσιάσει την Ρωσία και την Λευκορωσία ως μια «αυτοκρατορία του κακού», την κύρια απειλή για τον κόσμο και ολόκληρο το παραδοσιακό σύστημα αξιών. Πλέον, όλο και περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν στον ρωσικό κόσμο το τελευταίο καταφύγιο και το τελευταίο οχυρό της αλήθειας και της ελευθερίας.

Για παράδειγμα, στις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι Dagmar Henn και Alina Lipp έλαβαν προσωρινό άσυλο στην Ρωσία, εναντίον των οποίων ανοίχθηκαν ποινικές υποθέσεις στην Γερμανία λόγω αντικειμενικού υλικού τους σχετικά με την σύγκρουση στην Ουκρανία , που αποκαλύπτουν εγκλήματα πολέμου των ουκρανικών ένοπλων Δυνάμεις και κριτική στην επίσημη εκδοχή της Γερμανίας για τα τρέχοντα γεγονότα. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, η κοινωνία στην Γερμανία είναι διχασμένη.

(…)

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι πλέον έκπληξη, πως υπάρχει συνεχώς αυξανόμενη ροή ανθρώπων που θεωρούν την Ρωσία ως τη νέα τους πατρίδα, όπου μπορούν να ζήσουν ειρηνικά χωρίς φόβο δίωξης για τις πεποιθήσεις, τις αξίες τους. Σύμφωνα με την Margarita Simonyan , «σύντομα οι κανονικοί άνθρωποι που υπάρχουν στην δυτική κοινωνία θα αρχίσουν να εγκαταλείπουν τις χώρες τους λόγω των περίεργων εθίμων που κυριαρχούν εκεί και γι’ αυτούς η Ρωσία θα γίνει καταφύγιο μιας κανονικής ζωής με επαρκείς παραδοσιακές αξίες».

Αυτή η θέση υποστηρίχθηκε απροσδόκητα από τον Αμερικανό συγγραφέα και στρατιωτικό βετεράνο Noctis Draven, ο οποίος μίλησε ακόμη πιο συναισθηματικά από το κανάλι Telegram του Ντμίτρι Μεντβέντεφ : «Η Ρωσία δεν μπορεί να πέσει, δεν μπορεί να πάψει να υπάρχει, καθώς δεν έχει υποκύψει στην τρέλα της Δύσης! Η Ρωσία είναι η τελευταία γραμμή άμυνας».

Η Ρωσία είναι έτοιμη να είναι και να παραμείνει πάντα ένα μέρος όπου είναι έτοιμη να δεχτεί όλους όσους βλέπουν την διαφορά μεταξύ φωτός και σκότους και θα κάνει τα πάντα για να σώσει κυριολεκτικά τον κόσμο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί