Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, θύμισε πως ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μπάιντεν προβλέψιμο υποψήφιο, που θα προτιμούσε η Μόσχα.
Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, «οι εκλογές απέχουν ακόμη τέσσερις μήνες» κι αυτό «είναι μακρό χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να αλλάξουν πολλά».
«Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις», πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ, τονίζοντας πως προτεραιότητα για τη Μόσχα είναι να επιτύχει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» — του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της κρατικής Δούμας (κάτω Βουλής) της Ρωσίας Βιτσισλάβ Βαλόντιν από την πλευρά του έκρινε πως ο κ. Μπάιντεν θα όφειλε να λογοδοτήσει, διότι «δημιούργησε προβλήματα σ’ όλο τον κόσμο και στη δική του χώρα». Κατά την άποψή του, πρέπει να λογοδοτήσει για τον «πόλεμο που εξαπολύθηκε στην Ουκρανία, την καταστροφή των οικονομιών ευρωπαϊκών χωρών, την πολιτική κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και άλλων χωρών».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάρος: Δράση του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού σε ιταλικά μέσα
- Οι φωτογραφίες με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ύδρα και η τιμή που της έγινε
- Μουντιάλ 2026: Η απόφαση της προέδρου του Μεξικού που προκάλεσε έκπληξη
- Συνάντηση Πιερρακάκη- Γκιουλέκα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: «Ξηλώθηκαν» παράνομες αφίσες και επιβάλλονται πρόστιμα από τον Δήμο
- Κικίλιας: «Τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας»
- «Δεν ξέρω τι έχει πάθει»: «Εμφύλιος» στην παράταξη του Τραμπ
- Άτυπη τριμερής σύνοδος Τουρκίας-Συρίας-ΗΠΑ
- Τι φέρεται να ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με δημοσίευμα
- Η Ταϊβάν απομακρύνει εσπευσμένα 3.000 κατοίκους καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Φουνγκ-γουόνγκ









