Η Ρωσία εξετάζει την κρατικοποίηση επιβατικών αεροπλάνων Boeing κα Airbus ως απάντηση στις κυρώσεις

Η Ρωσία σχεδιάζει την κρατικοποίηση των αεροπλάνων Airbus και Boeing, ως απάντηση στις κυρώσεις που έχει υποστεί και στις αεροπορικές μεταφορές.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν λύσεις, έπειτα από την εντολή της Κομισιόν να τερματιστούν τα συμβόλαια ενοικίασης αεροπλάνων στη Ρωσία μέχρι τις 28 Μαρτίου.

Ο υπουργός Μεταφορών Igor Chalik συζητά το ενδεχόμενο της κρατικοποίησης των αεροπλάνων μαζί με αξιωματούχους διαφόρων εταιρειών και παραγόντων των μεταφορών.

Η Κομισιόν έχει απαγορεύσει την πώληση και ενοικίαση αεροπλάνων και του εξοπλισμού τους στο Κρεμλίνο, με σκοπό «την υποβάθμιση ένος βασικού τομέα της ρωσικής οικονομίας και της συνδεσιμότητας της χώρας», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Η κρατικοποίηση του αεροπορικού στόλου είναι για εμάς το πιο ρεαλιστικό σενάριο, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές αυτή τη στιγμή», ανέφεραν σχετικά αξιωματούχοι του υπουργείου. Η επιλογή αυτή αναμένεται να εξεταστεί από τη ρωσική κυβέρνηση.

Ο στόλος των Airbus και Boeing φτάνει τα 491 αεροπλάνα, τα οποία το 2021 μετέφεραν 80 εκατομμύρια επιβάτες (το 72% της αεροπορικής κίνησης στη χώρα).

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί