Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου

Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στα 100 εκατομμύρια τόνους ετησίως εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σε ένα νέο πακέτο κυρώσεων που ανακοινώθηκε αυτόν τον μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έθεσαν στο στόχαστρο την μεγαλύτερη οντότητα της Ρωσίας που σχετίζεται με την ανάπτυξη, τη λειτουργία και την ιδιοκτησία ενός μαζικού έργου στην Σιβηρία που είναι γνωστό ως Arctic-2 LNG.

«Κανένας στην χώρα μας δεν ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τα ευρείας κλίμακας σχέδια που υπάρχουν για το έργο αυτό ή άλλα παρόμοια σχέδια. Η ανάπτυξη υποδομών παραγωγής LNG είναι προτεραιότητά μας στον ενεργειακό τομέα» δήλωσε η Ζαχάροβα στην εβδομαδιαία ενημέρωση του υπουργείου της.

Οι ρωσικές εταιρείες έχουν ήδη μάθει να παρακάμπτουν παρόμοια εμπόδια, πρόσθεσε.

Το έργο Arctic LNG-2 θα είναι το τρίτο ευρείας κλίμακας έργο παραγωγής LNG της Ρωσίας και έχει σχεδιασθεί να βοηθήσει την Ρωσία στο να πετύχει τον αρχικό της στόχο που συνίσταται στο να φθάσει να παράγει το 20% της παγκόσμιας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το 2035 από το 8% που είναι περίπου σήμερα.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε δηλώσει χθες ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν συνεργάζεται στενά με τις χώρες εταίρους σχετικά με τις κυρώσεις στο έργο Arctic LNG-2, καθώς πλησιάζει η προθεσμία του Ιανουαρίου για τον τερματισμό των συναλλαγών με το εργοστάσιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-ANP)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί