Η Ρωσία απειλεί τη Meta, αν αποδειχθεί ότι στο Facebook άλλαξαν οι κανόνες περί ρητορικής μίσους

Τη δραστηριότητα της Meta Platforms θα αναστείλει η Ρωσία,

αν αποδειχθεί αληθής η πληροφορία ότι Facebook και Instagram θα επιτρέψει στους χρήστες τους να καλούν σε βία εναντίον των Ρώσων και των Ρώσων στρατιωτών. Αυτό ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο εσωτερικά μηνύματα που περιήλθαν σε γνώση του, μετέδωσε την Πέμπτη (10.03,.2022) ότι η Meta Platforms αποφάσισε να επιτρέπει σε χρήστες των Facebook και Instagram σε αρκετές χώρες να κάνουν αναρτήσεις που καλούν στη βία εναντίον των Ρώσων, ειδικότερα των Ρώσων στρατιωτικών, αίροντας προσωρινά την απαγόρευση του λόγου μίσους που προβλέπουν οι κανόνες χρήσης τους.

«Δεν θέλουμε να πιστέψουμε την πληροφορία του Reuters, είναι απλώς δύσκολο να την πιστέψουμε», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ελπίζουμε ότι δεν είναι αληθής, διότι, αν είναι, τότε αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ληφθούν τα πιο αποφασιστικά μέτρα για να ανασταλούν οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας», πρόσθεσε.

Την αλλαγή του κανονισμού χρήσης των ιστότοπων επιβεβαίωσε στο AFP ο Άντι Στόουν, εκπρόσωπος της Meta. «Εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουμε επιείκεια σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά παραβιάζουν τους κανονισμούς μας για την υποκίνηση στη βία, όπως (η φράση) “θάνατος στους Ρώσους εισβολείς”», ανέφερε και πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε να μην εγκρίνουμε τις προτροπές στη βία εναντίον ρώσων πολιτών».

Η αλλαγή πολιτικής αυτή αφορά την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία.

(ΦΩΤΟ:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί