Η πρωτότυπη τιμωρία για απόπειρα βιασμού: Άντρας θα πλένει και θα σιδερώνει τα ρούχα 2.000 γυναικών για έξι μήνες

Ένας άντρας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και η τιμωρία του είναι να πλένει και να σιδερώνει τα ρούχα και των 2.000 γυναικών του χωριού του για διάστημα έξι μηνών. Ο 20χρονος Lalan Kumar θα πρέπει να αγοράζει μόνος του το απορρυπαντικό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει η δουλειά για έξι μήνες. Η απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη […]

Ένας άντρας κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και η τιμωρία του είναι να πλένει και να σιδερώνει τα ρούχα και των 2.000 γυναικών του χωριού του για διάστημα έξι μηνών.

Ο 20χρονος Lalan Kumar θα πρέπει να αγοράζει μόνος του το απορρυπαντικό και ό,τι άλλο χρειάζεται για να γίνει η δουλειά για έξι μήνες. Η απόφαση που ελήφθη την Τετάρτη αφορά όλες της γυναίκες του χωριού Majhor στην πολιτεία Bihar της Ινδίας.

Ο Kumar, η δουλειά του οποίου είναι να πλένει ρούχα, συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο για απόπειρα βιασμού, όπως δήλωσε ο αστυνομικός Santosh Kumar Singh στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο νεαρός άντρας θα χρειαστεί να πληρώσει και εγγύηση στο πλαίσιο της συμφωνίας να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του.

Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο κατηγορούμενος είναι έτοιμος να κάνει «κοινωφελή εργασία που σχετίζεται με το επάγγελμά του» προκειμένου να δείξει τον σεβασμό του προς τις γυναίκες.

«Όλες οι γυναίκες στο χωριό είναι χαρούμενες με την απόφαση του δικαστηρίου», υποστήριξε ο Nasima Khatoon, πρόεδρος του συμβουλίου του χωριού.

«Είναι ιστορικό»

Ο Khatoon, ο οποίος είναι ένα από τα πρόσωπα που θα παρακολουθούν τον Kumar, πρόσθεσε: «Είναι ιστορικό. Θα δώσει ώθηση στον σεβασμό για τις γυναίκες και θα βοηθήσει στην προστασία της αξιοπρέπειάς τους».

Γυναίκες από το συγκεκριμένο χωριό είπαν πως η δικαστική εντολή έχει ήδη θετικό αντίκτυπο, καθιστώντας το έγκλημα κατά των γυναικών θέμα συζήτησης στην κοινότητά τους.

«Είναι ένα εντυπωσιακό βήμα και μια διαφορικού είδους τιμωρία που στέλνει το μήνυμα στην κοινωνία», δήλωσε η Anjum Perween.

Οι νόμοι της Ινδίας για τον βιασμό αναθεωρήθηκαν μετά από έναν ομαδικό βιασμό το 2012 στο Νέο Δελχί, αλλά ο αριθμός των αδικημάτων παραμένει υψηλός, με περισσότερους από 28.000 βιασμούς που αναφέρθηκαν το 2020.

Ο πραγματικός αριθμός πιστεύεται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος.

Η αστυνομία έχει κατηγορηθεί ότι δεν κάνει αρκετά για να αποτρέψει το έγκλημα και ότι αποτυγχάνει να φέρει τις υποθέσεις σεξουαλικών υποθέσεων ενώπιον της Δικαιοσύνης.

(newsbeast. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί