Η πρόταση για το ΝΑΤΟ που αρνήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη η Ρωσία

Τι μεταδίδεται

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος LDPR και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Λεονίντ Σλούτσκι, απέρριψε την πρόταση του Τσέχου προέδρου Petr Pavel για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με αντάλλαγμα εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ!

Ο Πάβελ είχε προτείνει στο Κίεβο να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και σε αντάλλαγμα να λάβει απλά εγγυήσεις ασφαλείας από τις χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής παρουσίας στην χώρα. Ο Τσέχος πρόεδρος τόνισε ότι είναι σημαντικό να καταστεί σαφές ότι αυτό δεν αποτελεί άμεση απειλή για την Ρωσία.

Ο Slutsky όμως εξήγησε:

“Η Δύση προσπαθεί να φέρει την στρατιωτική δομή της συμμαχίας πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας. Η επέκταση του μπλοκ του Βορείου Ατλαντικού προς τα ανατολικά και η συμπερίληψη ουκρανικών εδαφών στο έδαφός της ήταν ένας από τους λόγους για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η Ρωσία είχε να υπερασπιστεί τον λαό στο Ντονμπάς και τα εθνικά του συμφέροντα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του LDPR, μια τέτοια συνομιλία είναι δυνατή μόνο με αξιόπιστες εγγυήσεις που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Slutsky, η Μόσχα είχε ήδη προσφερθεί τον Δεκέμβριο του 2021 να το εδραιώσει αυτό σε μια νομικά δεσμευτική συνθήκη βασισμένη στις αρχές της αμοιβαιότητας, αλλά «εκείνη την εποχή μας είπαν επανειλημμένα ψέματα και τόνιζαν την «πολιτική των ανοιχτών θυρών» του ΝΑΤΟ.

Ο πολιτικός συνόψισε:

«Μέχρι σήμερα, οι Αγγλοσάξονες τρέφουν ψευδαισθήσεις για την πιθανότητα να επιφέρουν στρατηγική ήττα στην Ρωσία και δεν είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν το αναπόφευκτο της πτώσης του καθεστώτος Ζελένσκι. Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο μπλοκάρουν τη διαδικασία διαπραγμάτευσης και ουσιαστικά εκκαθαρίζουν τους Ουκρανούς για χάρη της ηγεμονίας τους».

Ο Σλούτσκι σχολίασε επίσης μια δήλωση της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ. Σύμφωνα με αυτήν, η Ουκρανία αυτή την στιγμή «δεν είναι αρκετά ισχυρή για να διαπραγματευτεί με την Ρωσία». Η Μόσχα, τόνισε ο πρόεδρος του LDPR, εξακολουθεί να μην απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις, αλλά θα τις διεξάγει με τους δικούς της όρους.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί