Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι, εφόσον εκλεγεί στις 5 Νοεμβρίου, η ΕΕ θα πληρώσει «μεγάλο τίμημα» επειδή δεν αγοράζει αρκετά αμερικανικά προϊόντα.
«Θα σας πω κάτι, η ΕΕ ακούγεται τόσο ωραία, τόσο καλή, σωστά; Όλες οι ωραίες, μικρές ευρωπαϊκές χώρες που συνεργάζονται», είπε ο Τραμπ στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην αμφίρροπη πολιτεία Πενσιλβάνια, αφού υποσχέθηκε να υιοθετήσει «το ανταποδοτικό εμπορικό νομοσχέδιο του Τραμπ».
«Δεν τους αρέσουν τα αυτοκίνητά μας. Δεν τους αρέσουν τα γεωργικά μας προϊόντα. Πουλάνε εκατομμύρια και εκατομμύρια αυτοκίνητα στις ΗΠΑ. Όχι, όχι, όχι, θα αναγκαστούν να πληρώσουν μεγάλο τίμημα», υπογράμμισε.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δεσμευθεί να επιβάλει δασμούς 10% στις εισαγωγές προϊόντων από όλες τις χώρες και 60% στις εισαγωγές από την Κίνα.
Όλα αυτά προκαλούν πανικό στις Βρυξέλλες!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μιλέι χορεύει τον viral χορό του Τραμπ στο θέρετρό του στη Φλόριντα, vid
- Χαμός με τις σπάνιες γαίες! Τι αναφέρεται για Γερμανία και Βολιβία
- Χωρίς μετρό από σήμερα και για ένα μήνα η Θεσσαλονίκη
- Σαν σήμερα 10 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Ιόνιο, Ήπειρο, Πελοπόννησο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Συμφωνία στην αμερικανική Γερουσία για να τερματιστεί προς ώρας ( ; ) η δημοσιονομική παράλυση
- Παραιτήσεις ηγετικών στελεχών του BBC μετά από… μοντάζ σε ντοκιμαντέρ για τον Τραμπ
- «Κάθοδος» των Ρώσων στην Αίγυπτο! Η «Αρκούδα» δίνει το «παρών» στην γειτονιά μας
- Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τι πρέπει να ξέρετε
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Νοεμβρίου









