Η προειδοποίηση του Μεντβέντεφ είναι ΑΛΗΘΙΝΗ: Τι θα γίνει αν η Ρωσία σταματήσει τον πόλεμο

Οι διεθνιστές θέλουν να διαλύσουν την Ρωσία από μέσα...

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, λέγοντας πως αν χρειαστεί η Ρωσία θα φτάσει μέχρι την Πολωνία, σχολίασε τα λόγια του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της χώρας του σε μια προκλητική ανάρτηση στο Telegram στις 22 Φεβρουαρίου.

Το σχετικό απόσπασμα της εισήγησής του έχει ως εξής:

«Για να παραφράσω ένα πολύ γνωστό απόφθεγμα, ο Μπάιντεν είπε στην Βαρσοβία: “Εάν η Ρωσία σταματήσει την εισβολή της, όλα θα τελειώσουν αμέσως. Αν όμως οι Ουκρανοί σταματήσουν να αμύνονται, η Ουκρανία θα τελειώσει”. Αυτό είναι ένα απόλυτο ψέμα. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Αν η Ρωσία τερματίσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση χωρίς νίκη, η χώρα μας θα πάψει να υπάρχει, θα γίνει κομμάτια. Από την άλλη, αν οι ΗΠΑ σταματήσουν να προμηθεύουν όπλα το καθεστώς του Κιέβου, τότε θα τελείωνε ο πόλεμος».

Όπως σχολιάζει το γερμανόφωνο Russia Today σε άρθρο που φιλοξενεί:

Για να κατανοήσουμε την αλήθεια πίσω από τα λόγια του Μεντβέντεφ, είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τι είπε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ετήσια  ομιλία του σχετικά με το γιατί η Ρωσία κατέφυγε στην βία για να τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε η Δύση.

Οι ΗΠΑ ανάγκασαν την Ρωσική Ομοσπονδία να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα για να υπερασπιστεί την ακεραιότητα της εθνικής της ασφάλειας αφού το ΝΑΤΟ πέρασε τις κόκκινες γραμμές. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι επομένως σύμφωνη με το δικαίωμα στην αυτοάμυνα που κατοχυρώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη. Και εκπληρώνει επίσης την ηθική υποχρέωση της Ρωσίας να αποτρέψει μια επικείμενη εθνοκάθαρση στο γειτονικό της κράτος, που το Κίεβο, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, ετοίμαζε ενάντια στο Ντονμπάς.

(…)

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι λογικό να δηλωθεί ότι ο πόλεμος θα τελειώσει μόλις η Ουάσιγκτον σταματήσει να προμηθεύει όπλα στο Κίεβο. Μένει να δούμε αν η Ρωσία «θα πάψει να υπάρχει» και «θα διαλυθεί», εάν τερματίσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση «χωρίς νίκη».

Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό να επιστήσουμε την προσοχή του αναγνώστη σε μια διάσκεψη που διοργάνωσε η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Επιτροπή του Ελσίνκι το περασμένο καλοκαίρι.

Με τίτλο «Αποαποικιοποίηση της Ρωσίας: Μια ηθική και στρατηγική επιταγή», αυτό το συνέδριο συζήτησε την «βαλκανοποίηση» του ιστορικά κοσμοπολίτικου κράτους του πολιτισμού της Ρωσίας. Και αυτό μέσα στο εξαιρετικά απίθανο σενάριο ότι η συλλογική Δύση μπορεί να πετύχει μια ολοκληρωτική στρατηγική ήττα της Ρωσίας. Αν και όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεχυμένες πολιτικές φαντασιώσεις, συνιστούν ωστόσο ισχυρή απόδειξη των ευρύτερων στρατηγικών προθέσεων των ΗΠΑ, που διατυπώθηκαν από αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας πλήρως αξιόπιστη την φρικτή προειδοποίηση του Μεντβέντεφ.

(…)

Αυτοί οι άνθρωποι φαντασιώνονται με εμμονή για τέτοια σενάρια «βαλκανοποίησης» της Ρωσίας και διανέμουν τακτικά χάρτες που δείχνουν πώς μπορεί να μοιάζει η λεγόμενη «αποικοποιημένη Ρωσία». Κάτι που με την σειρά του αποδεικνύει πόσο δημοφιλής είναι αυτή η ιδέα στην Δύση.

Η εγκατάλειψη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης χωρίς μια ξεκάθαρη νίκη θα οδηγούσε πράγματι σε αυτό που ο Μεντβέντεφ είπε για την Ρωσία: «Σκισμένη σε κομμάτια». Οι κόκκινες γραμμές της εθνικής ασφάλειας θα ξεπεραστούν αμετάκλητα. Και τότε θα τεθεί σε κίνηση μια αλυσιδωτή αντίδραση σεναρίων, αυξάνοντας δραματικά την πιθανότητα να συμβεί αυτό το χειρότερο σενάριο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξοπλίζουν το Κίεβο ακόμη και όταν τα δικά τους πυρομαχικά αλλά και εκείνα των υποτελών του ΝΑΤΟ εξαντλούνται επικίνδυνα. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν εδώ και καιρό την «βαλκανοποίηση» της Ρωσίας, γι’ αυτό επιχειρούν να θέσουν αυτήν την υπερδύναμη σε θέση πυρηνικού και άλλων μορφών εκβιασμού μέσω της Ουκρανίας, για να μπορέσουν στην συνέχεια να αποσπάσουν ατελείωτες μονομερείς παραχωρήσεις από αυτήν.

Η παγκοσμιοποιητική ελίτ των ΗΠΑ δεν θα εγκαταλείψει αυτή τη γεωστρατηγική σταυροφορία. Άλλωστε, στοχεύει στην πλήρη αποκατάσταση της μονοπολικής ηγεμονίας της. Αυτό θα οδηγούσε στην συνέχεια σε εντατικοποίηση των προσπαθειών «συγκράτησης» της Κίνας – αφού πρώτα διαμελίσουν την Ρωσία. Ωστόσο, η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα υποκύψει ποτέ οικειοθελώς στην «βαλκανοποίηση» και δεν θα επιτρέψει να διαλυθεί σε μια ομάδα μικρών κρατών από την συλλογική Δύση.

photo freepik

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί