Ο Αδάμ, το μοναδικό από τα δέκα παιδιά της Παλαιστίνιας παιδιάτρου Αλάα Αλ Ναζάρ το οποίο σώθηκε από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, θα μεταφερθεί στην Ρώμη για να υποβληθεί σε επέμβαση, όπως δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.
Ο Ταγιάνι πρόσθεσε ότι το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί μόλις δοθούν οι αναγκαίες άδειες και πως ο Αδάμ θα μεταφερθεί στην Ιταλία συνοδευόμενος από την θεία του και τα παιδιά της. Αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου.
«Το γεγονός αυτό δείχνει ότι ο παλαιστινιακός λαός θεωρεί την χώρα μας σημείο αναφοράς, ελπίδας και σωτηρίας», πρόσθεσε ο Ταγιάνι.
Πριν από μια εβδομάδα, βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού είχαν προκαλέσει τον θάνατο εννέα εκ των δέκα παιδιών της Παλαιστίνιας παιδιάτρου Αλάα Αλ Ναζάρ η οποία, την ώρα της επίθεσης εργαζόταν στο νοσοκομείο. Κατάφεραν να σωθούν μόνον ο σύζυγός της και ο μικρός Αδάμ. Το παιδί φέρει βαριά τραύματα και βρίσκεται σε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία που συνεχίζουν να λειτουργούν στην Λωρίδα της Γάζας.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πάρτι σε όλη την Αθήνα για να γιορτάσουν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου
- «Μια εξόφθαλμη αλήθεια» που παραδέχονται πλέον οι Ευρωπαίοι ποδηγέτες του Ζελένσκι
- Νέες συνομιλίες απόψε στο Βερολίνο για το Ουκρανικό
- Ζαχάροβα κατά Δύσης για τις δολοφονίες Ρώσων δημοσιογράφων στην Ουκρανία
- Νέο κύμα διαδηλώσεων και στη Ρουμανία κατά της διαφθοράς
- ΕΒΕΠ: Η αγορά πλήττεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών
- Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε Mυρτώο και κεντρικό Αιγαίο
- Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα και τώρα Ινδία! Ιστορική συμφωνία με Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid









