Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να σταματήσει να βοηθά οικονομικά την Ουκρανία μετά τις καταγγελίες περί διαφθοράς στους κόλπους της ουκρανικής κυβέρνησης, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.
“Υπάρχει μια πολεμική μαφία, ένα διεφθαρμένο σύστημα που λειτουργεί στην Ουκρανία και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (…) αντί να σταματήσει τις πληρωμές και να ζητήσει άμεσα διευκρινίσεις, θέλει να στείλει άλλα 100 δισεκ. στην Ουκρανία. Είναι τρελό”, τόνισε ο Σιγιάρτο μιλώντας στους δημοσιογράφους προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Χθες Τετάρτη το κοινοβούλιο της Ουκρανίας αποφάσισε την αποπομπή δύο υπουργών – αυτών της Ενέργειας και της Δικαιοσύνης – που εμπλέκονται σε μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς και ζήτησε την υιοθέτηση επιπλέον σαρωτικών μέτρων για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ηγεσία της χώρας.
Η έρευνα για το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζεται με τον έλεγχο των συμβάσεων της κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας, έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης κατά της ουκρανικής ηγεσίας, περιλαμβανομένου του στενού κύκλου του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Από τις Βρυξέλλες ο Σιγιάρτο πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή η προοπτική για την Ουκρανία δεν είναι θετική. “Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό της Ουκρανίας. Είναι μια ψευδαίσθηση να λέμε ότι ο χρόνος είναι στο πλευρό της Ουκρανίας”, εκτίμησε.
Παράλληλα ο Ούγγρος υπουργός δήλωσε ότι η χώρα του θα στηρίξει τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πυρηνική ενέργεια στην… Ελλάδα θέλει τώρα ο Μητσοτάκης: «Έχει έρθει η ώρα»
- Από σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τη νέα δράση κατάρτισης εργαζομένων της ΔΥΠΑ
- Ν. Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το πόρισμα της ΝΔ μνημείο απεριόριστου θράσους και διαβατήριο ατιμωρησίας των ευθυνών των «γαλάζιων» υπουργών
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 0,9% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας τον Ιανουάριο
- Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον της Τεχεράνης
- ΗΠΑ: Η πολιτεία Γουαϊόμινγκ απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο
- Στο 2,7% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- Δεύτερο πλοίο στέλνει η Βρετανία στην Ανατολική Μεσόγειο
- Συνελήφθησαν 2 άτομα που κατείχαν σε «καβάτζα» στον Αγ. Ι. Ρέντη πάνω από 13,5 κιλά ηρωίνης
- Θ. Κοντογεώργης: Σύντομα οι παρεμβάσεις για καλύτερο έλεγχο της αγοράς και αποτροπή πιθανών φαινομένων αισχροκέρδειας









