Η Ουγγαρία προτείνει διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Βουδαπέστη

Οι ουγγρικές αρχές προσφέρθηκαν να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας επίσης ότι δεν θα επιτρέψει τη διέλευση δυτικών όπλων από τα ουγγρο-ουκρανικά σύνορα. «Έχουμε ειλικρινείς σχέσεις» με τη […]

Οι ουγγρικές αρχές προσφέρθηκαν να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες στη Βουδαπέστη για να επιλυθεί η κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας επίσης ότι δεν θα επιτρέψει τη διέλευση δυτικών όπλων από τα ουγγρο-ουκρανικά σύνορα.

«Έχουμε ειλικρινείς σχέσεις» με τη Ρωσία, είπε. Πρόσθεσε ότι από την αρχή του πολέμου, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατόπιν πρωτοβουλίας του, προσφέροντας να φιλοξενήσει η Βουδαπέστη τυχόν ειρηνευτικές συνομιλίες», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν θέλουμε τα ουγγρο-ουκρανικά σύνορα να γίνουν τόπος προμήθειας όπλων», διευκρίνισε ο κ. Σιγιάρτο: «Δεν θα στείλουμε και δεν θα επιτρέψουμε τη διέλευση όπλων μέσω της Ουγγαρίας», υπογράμμισε.

Η Ουγγαρία τηρεί αμφίσημη στάση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποφεύγοντας ακόμη να ασκήσει βέτο στις κυρώσεις κατά της Μόσχας αλλά πιέζοντας για να είναι αυτές ηπιότερες.

kathimerini

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί