Η ομάδα του Ερντογάν έβαλε «φωτιά» στην Ευρώπη με το βλέμμα στο Αιγαίο – ΒΙΝΤΕΟ

Η τουρκική εξωτερική πολιτική επαγρυπνά...

Απίστευτο περιστατικό στο Παρίσι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την ομάδα του Ερντογάν Μπασάκσεχιρ.

Οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τον 4ο διαιτητή για ρατσιστική επίθεση στον μαύρο βοηθό προπονητή του Μπουρούκ.

Με βάση όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Μπασάκ, ο Ρουμάνος 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» τον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της ομάδας, Πιέρ Γουεμπό και αφού τον προκάλεσε τον απέβαλε από το παιχνίδι.

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ

Ο Γουεμπό διαμαρτυρήθηκε για μια φάση και ο 4ος ακούγεται να ενημερώνει τον διαιτητή Οβίντιου Χάτσεγκαν πως υπάρχει συμπεριφορά που πρέπει να τιμωρηθεί στον πάγκο της Μπασακσεχίρ. Ο πρώτος διαιτητής ρωτάει τον 4ο ποιον να τιμωρήσει.

Και του απαντάει ο 4ος: “Ala negru”, που στα ρουμανικά σημαίνει “τον μαύρο”. Και πρόσθεσε: “Τον μαύρο εκεί, πήγαινε δες ποιος είναι, δεν πρέπει να φέρεται έτσι”.

Ο Ρουμάνος τέταρτος διαιτητής φαίνεται πως προσπάθησε να του εξηγήσει ότι η λέξη που είπε στον συμπατριώτη του, Ρουμάνο διαιτητή, Οβίντιου Χαντετσάν, ότι negru σημαίνει στην γλώσσα του «μαύρος», ωστόσο δεν… έπεισε τους ανθρώπους της τούρκικης ομάδας.

Μάλιστα, στην συνέχεια η τουρκική ομάδα έβγαλε την πρώτη αντίδραση μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο twitter με το μήνυμα «Όχι στον ρατσισμό».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η Μπασακσεχίρ είναι ομάδα που ίδρυσε ο ίδιος ο Ερντογάν σε προάστιο της Κων/πολης και χρηματοδοτεί ο στενός του κύκλος.

Η ακραία αντίδραση της ομάδας, η οποία τίναξε το ματς στον «αέρα», δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί από την Άγκυρα ως επικοινωνιακό ατού στις συνομιλίες με την Ευρώπη αναφορικά με την Ανατολική Μεσόγειο και την Ελλάδα: «Η άμοιρη Τουρκία, χώρα ανθρωπιστών, η οποία δέχεται επίθεση από τους ‘ρατσιστές σταυροφόρους της Ευρώπης’ υπερασπιζόμενη τις αξίες του Ισλάμ και τώρα θέλουν να την απομονώσουν στα νερά της».

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως σε αντίθεση με την Αθήνα, η Άγκυρα δεν κοιμάται ποτέ και τα αντανακλαστικά δουλεύουν ακόμα και αν πρόκειται για ποδόσφαιρο.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί