Για την ακρίβεια η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι θα αποδεσμεύσει φέτος επιπλέον τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ προκειμένου κυρίως να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορα με τη Ρωσία.
“Αν και μια ρωσική επίθεση εναντίον της Νορβηγίας δεν είναι πιθανή, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε έναν γείτονα στα ανατολικά που έχει γίνει πιο επικίνδυνος και πιο απρόβλεπτος”, δήλωσε ο Νορβηγός υπουργός Άμυνας Όντ Ρόγκερ Ένοκσεν, σε συνέντευξη Τύπου.
Με το κονδύλι αυτό θα αυξηθεί η παρουσία του πολεμικού ναυτικού στον βορρά, θα ενταθεί η εκπαίδευση του στρατού και των εφέδρων, θα αυξηθούν τα αποθέματα πυρομαχικών, καυσίμων και άλλων κρίσιμης σημασίας εξοπλισμών, θα βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις υποδοχής συμμαχικών στρατευμάτων και θα ενισχυθεί η κυβερνοάμυνα και οι υπηρεσίες πληροφοριών.
Φύλακας των βόρειων συνόρων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, η σκανδιναβική χώρα μοιράζεται στην Αρκτική 196 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με τη Ρωσία καθώς και μεγάλης έκτασης ναυτικά σύνορα στη θάλασσα του Μπάρεντς.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Κώστα Καραμανλή, στο Προεδρικό Μέγαρο
- Σέρρες: Καταδίκη δύο εφοριακών και μίας λογίστριας για εκβιασμό και δωροληψία παλαίμαχου ποδοσφαιριστή
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε 20χρονο για υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Πολιτική κρίση στη Βουλγαρία παρά την είσοδο στην ευρωζώνη; Πιθανή η προκήρυξη πρόωρων εκλογών
- Κομισιόν: Πρόταση δανείου 90 δις ευρώ για Ουκρανία τη διετία 2026-2027
- Ξεπέρασε τα 16 δισ. ευρώ ο τζίρος των σούπερ μάρκετ το 2025 – Ο ρόλος του τουρισμού και τάση του “Airbnb”
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στο «μικροσκόπιο» οι τιμές του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου – Οι μηχανισμοί της αγοράς
- Ψηφιοποίηση: Δηλώσεις Μητσοτάκη για τον «νέο ψηφιακό δικαστικό φάκελο»
- ΕΙΝΑΠ – ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία ανακαινίζονται αλλά… λείπουν οι εργαζόμενοι
- ΓΕΕΘΑ: Κύκλος συνομιλιών και υπογραφή Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας









