Η Μόσχα εξηγεί τι αφορά η «μη αναγνωρισμένη» κυβερνητική πτήση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ

Εικασίες για «μυστικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη από την ειδική μοίρα πτήσης «Rossiya» προορίζονται για υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και δημοσιογράφους του Κρεμλίνου

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στις εικασίες σχετικά με μια «άγνωστη» κυβερνητική πτήση από την Αγία Πετρούπολη στην Ουάσιγκτον, που είχαν ως αποτέλεσμα ορισμένοι να υποδηλώσουν ότι πραγματοποιούνταν «μυστικές διαπραγματεύσεις» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος του υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα εξήγησε το Σάββατο ότι το αεροπλάνο εστάλη απλώς για να παραλάβει Ρώσους διπλωμάτες που κηρύχθηκαν personae non gratae από τις ΗΠΑ και να τους γυρίζει στη Ρωσία.

Ορισμένα κανάλια Telegram έσπευσαν να υποθέσουν ότι η Μόσχα επιδίωκε να ξεκινήσει κάποιες «μυστικές διαπραγματεύσεις» με τις ΗΠΑ εν τω μέσω των συνεχιζόμενων εντάσεων σχετικά με τη στρατιωτική δράση της Ρωσίας στην Ουκρανία.


Η εικασία καταρρίφθηκε από τη Ζαχάροβα, η οποία έγραψε στο Telegram ότι «οι πολεμιστές του μετώπου πληροφοριών» προσπαθούσαν να παρουσιάσουν την πτήση ως «Ρώσους που φεύγουν» από την πατρίδα τους και πως «η Μόσχα προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς».

«Πρέπει να σας απογοητεύσω. Αυτή η πτήση πρόκειται να μεταφέρει Ρώσους διπλωμάτες… στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι απελαύνει 12 διπλωμάτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, λόγω εντάσεων γύρω από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας. Οι διπλωμάτες έλαβαν εντολή να εγκαταλείψουν τις ΗΠΑ έως τις 7 Μαρτίου.

photo tweet screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί