Η Μολδαβία κατέβαλε στη ρωσική Gazprom την πληρωμή για το αέριο του Ιανουαρίου

Επίσης επέβαλε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο ενεργειακό τομέα για 60 ημέρες.

Η κρατική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου της Μολδαβίας, Moldovagas, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέβαλε στη ρωσική Gazprom την πληρωμή για το αέριο του Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας ότι η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία προειδοποίησε ότι ενδέχεται να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου αν δεν καταβληθεί η πληρωμή, έως τις 21 Ιανουαρίου.

«Η Moldovogaz κατέβαλε πλήρως στη Gazprom την πληρωμή για το φυσικό αέριο που προμηθεύθηκε για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022» αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι έγινε μεταφορά 34 εκατομμυρίων δολαρίων και ότι «αυτή είναι η τελευταία μεταφορά χρηματικού ποσού από τα 63 εκατομμύρια δολάρια τα οποία έπρεπε να πληρωθούν για αυτή την περίοδο».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Moldovagas Βαντίμ Τσεμπάν ευχαρίστησε την κυβέρνηση για την οικονομική υποστήριξη που της παρείχε.

Σήμερα επίσης στην Μολδαβία επιβλήθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στον ενεργειακό τομέα για διάστημα 60 ημερών, μετά την προχθεσινή προειδοποίηση της Gazprom.

Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας Ναταλία Γκαβριλίτσα είχε δηλώσει χθες μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου Moldovagaz να πληρώσει τους λογαριασμούς της στην Gazprom και να αποφύγει τη διακοπή της παροχής φυσικού αερίου. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα μετατεθεί χρονικά η πληρωμή του φόρου προστιθέμενης αξίας από την Moldovagaz και η κυβέρνηση θα πληρώσει.

photo vid screeenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί