Διασχίζοντας την ξύλινη γέφυρα El Marco μήκους 6 μέτρων και πλάτους 1,45 μέτρων, θα νομίζετε ότι απλώς διασχίζετε ένα μικρό ρυάκι σε μια αγροτική περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, αλλά δεν θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο λάθος. Κάνοντας αυτά τα λίγα βήματα πάνω από το El Marco, δεν περνάτε μόνο από τη μια χώρα στην άλλη, αλλά αλλάζετε και ζώνες ώρας, καθώς η Ισπανία λειτουργεί την ώρα Κεντρικής Ευρώπης (CET/CEST), ενώ η Πορτογαλία ακολουθεί την ώρα Γκρίνουιτς (GMT/BST). Μπορείτε να το σκεφτείτε ως τον ευκολότερο τρόπο ταξιδιού στο χρόνο.
Η σημερινή μορφή του El Marco η οποία χρονολογείται από το 2008, όταν κατασκευάστηκε με κοινοτικά κεφάλαια, ήταν κάποτε μια απλή «αυτοσχέδια προβλήτα» που επέτρεπε το εμπόριο μεταξύ λαθρεμπόρων από την Ισπανία και την Πορτογαλία. Η Συμφωνία του Σένγκεν έκανε τη διέλευση μεταξύ των δύο χωρών της ΕΕ δωρεάν και εύκολη για όλους, επομένως το λαθρεμπόριο δεν ήταν πλέον απαραίτητο.
Λόγω του μικρού του μεγέθους, το El Marco επιτρέπει μόνο την κυκλοφορία πεζών και τα δίτροχα οχήματα, όπως ποδήλατα, μοτοσικλέτες και σκούτερ. Εκτός από τους ντόπιους που το χρησιμοποιούν για να ταξιδέψουν μεταξύ El Marco και Varzea Grande, η μικρότερη διεθνής γέφυρα του κόσμου είναι επίσης δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»
- Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού βασικό θέμα στη συνάντηση του προέδρου του ΕΒΕΘ με την υφυπουργό Εργασίας
- Καλαμαριά: Τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα στη σορό του 20χρονου – Παραδόθηκε 23χρονος που αναζητούνταν
- Ενημέρωση Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σχετικά με παραπλανητικά μηνύματα καταβολής τελών
- ΣΥΡΙΖΑ – Δ. Μελίδης: «Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα της ακρίβειας»
- Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ηγεσία του Ιράν
- Η λίμνη με το πιο «εξωγήινο» νερό – Δεν παγώνει ούτε στους -50°C (Photo)
- Η Κύπρος στοχεύει στην παραγωγή φυσικού αερίου για εξαγωγή από το 2028, σύμφωνα με την Λευκωσία
- Συνελήφθη 38χρονος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης στο Π. Φάληρο
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στους κλάδους παροχής ύδρευσης, άρδευσης και λυμάτων









