Η Μέρκελ αποκλείει την συμμετοχή της στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera , η πρώην καγκελάριος εξήγησε ότι η εμπλοκή της σε μια ειρηνευτική διευθέτηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αποκλείεται.

Δεν ξέρει ακριβώς πώς θα τελειώσει ο πόλεμος. “Τελικά θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις. Οι πόλεμοι τελειώνουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας επιβεβλημένης ειρήνης, την οποία εγώ, όπως πολλοί άλλοι, δεν επιθυμώ, και μιας ανοιχτής και φιλικής συνομιλίας”, εξήγησε.

Όσον αφορά την πολιτική της απέναντι στη Ρωσία και την Ουκρανία, η Μέρκελ είπε ότι εκείνη την εποχή έπαιρνε αποφάσεις σύμφωνα με μια πολιτική που της φαίνεται ακόμα λογική:

“Επρόκειτο για την αποτροπή ενός πολέμου σαν αυτόν. Ακριβώς επειδή δεν λειτούργησε δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος να προσπαθήσουμε.”

Κατά την άποψή της, οι εναλλακτικές που υπήρχαν εκείνη την εποχή, όπως η πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ για την Ουκρανία και τη Γεωργία, ήταν λανθασμένες. «Οι δύο χώρες δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις».

Επανέλαβε επίσης όσα είχε ήδη πει σε συνέντευξή της στην Die Zeit . Η παγωμένη σύγκρουση χάρισε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο. “Η Ουκρανία χρησιμοποίησε αυτή την περίοδο για να δυναμώσει, όπως μπορείτε να δείτε σήμερα. Η χώρα του 2014/15 δεν είναι η χώρα του σήμερα. Και αμφιβάλλω ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε κάνει πολλά για να βοηθήσει την Ουκρανία, όπως κάνει σήμερα”.

photo PIXABAY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί