Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι υποδέχθηκαν σήμερα το πρωί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσαμπίνο της Ρώμης τους Αλμπέρτο Τρεντίνι και Μάριο Μπουρλό, τους δύο Ιταλούς πολιτικούς κρατούμενους που αποφυλακίσθηκαν χθες, Δευτέρα, στην Βενεζουέλα.
Όπως υπογραμμίζεται από τον Τύπο, οι Τρεντίνι και Μπουρλό είχαν οδηγηθεί στην φυλακή του Καράκας χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος τους. Στον πρώτο ουδέποτε απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ ο δεύτερος κατηγορήθηκε τελικά για τρομοκρατική δράση.
«Ο πελάτης μου δεν ασχολήθηκε ποτέ με την πολιτική, ούτε στην Ιταλία. Φανταστείτε αν είχε σχέση με την τρομοκρατία στην Βενεζουέλα», δήλωσε σήμερα ο δικηγόρος του Μπουρλό στους δημοσιογράφους.
Η αίσια αυτή κατάληξη κατέστη δυνατή χάρη στην συνεχή διπλωματική προσπάθεια της Ιταλίας και στην αναγνώριση, πριν από λίγες ημέρες από την Τζόρτζια Μελόνι, της μεταβατικής κυβέρνησης της Ντέλσι Ροντρίγκες στη Βενεζουέλα.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -ANSA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στ. Παπασταύρου: Συναντήσεις στο Χιούστον με Chevron και ExxonMobil για την ταχεία υλοποίηση των συμφωνιών
- Έβρος: Εννέα μαυρόγυπες νεκροί σε σύνολο 12 δηλητηριασμένων στη Δαδιά
- Και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κλειστές αύριο Δευτέρα στη Λέσβο
- Θεσσαλονίκη-34ο Money Show: Ο οδικός χάρτης του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης στο επίκεντρο ημεριδας
- Έφτιαξαν το πρώτο παγκόσμιο…”εικονικό τρένο” και το βίντεο έγινε viral
- Αγριεύουν τα πράγματα: Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο
- Επίθεση Κ. Τσουκαλά στον πρωθυπουργό για για προστασία της πρώτης κατοικίας και funds
- Συγχαρητήρια του Κων. Τασούλα στον Εμμανουήλ Καραλή για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου
- Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα “μαμούθ” σε 17χρονο οδηγό μηχανής – Συνελήφθη στη Χαλάστρα μετά από επεισοδιακή καταδίωξη
- Χαμός στους Αμπελόκηπους: Συνελήφθη μεθυσμένη οδηγός που τράκαρε 14 σταθμευμένα οχήματα









