Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με την Ρωσία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία και μένει πλέον να δώσει πράσινο φως ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Νομίζω έχουμε συμφωνία με την Ρωσία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος. «Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι (…) νόμιζα ότι θα ήταν πιο εύκολο να συμφωνήσουμε. Ως τώρα είναι πιο δύσκολο» από ό,τι φανταζόταν, είπε ο Ρεπουμπλικάνος.
Ο πρόεδρος Τραμπ είπε «νομίζω έχουμε συμφωνία και με τους δύο» και «ελπίζω να το κάνουν» (να συμφωνήσουν), «θέλω να σώσω ανθρώπινες ζωές, και ξέρετε, ξοδέψαμε πολλά χρήματα, αλλά αυτό αφορά μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας».
Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις, οι οποίες λένε πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και απλά μελετάται ο τρόπος, κατά τον οποίο θα γίνει κοινώς αποδεκτή.
Επιπλέον υπάρχει και το πεδίο της μάχης, στο οποίο οι Ρώσοι θέλουν να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αλλά και η θέση του Ζελένσκι στην Ουκρανία. Παράλληλα οι διεθνιστές δεν θέλουν να τελειώσει γρήγορα η σύγκρουση, την ώρα που η ευρωπαϊκή οικονομία φθείρεται όλο και περισσότερο.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA / POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μήπως τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό που στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο;
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην Παπούα
- ΥΠΕΘΟ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025
- Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πλήξαμε με Kinzhal στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία
- Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης
- Όρμπαν: Η Ουκρανία θα χρειαστεί 400δις – Για αυτό η Ε.Ε. θέλει να κατάσχει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Οι φονικές πλημμύρες της Βαλένθια το 2024 οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου της περιφέρειας
- Η σύγκριση του Μεντβέντεφ που δείχνει τι θα συμβεί στην Ουκρανία όσο η Δύση στέλνει χρήματα








