• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στα Τάρταρα τα έσοδα των αεροπορικών – Περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας και από την KLM

Στα Τάρταρα τα έσοδα των αεροπορικών – Περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας και από την KLM

Και η αεροπορική εταιρεία KLM αναμένεται να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που προκάλεσε σοβαρές ζημιές.

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μειώσει έως και 5.000 θέσεις εργασίας λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Ο αερομεταφορέας, μέρος του ομίλου της Air France, δήλωσε ότι οι περικοπές μέχρι το τέλος του 2021 ήταν απαραίτητες, καθώς είχε τεράστιες απώλειες παρά το πακέτο διάσωσης της ολλανδικής κυβέρνησης ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι περικοπές θα απαιτούσαν περίπου 1.500 υποχρεωτικές απολύσεις από το εργατικό δυναμικό της KLM που ανέρχεται σε 33.000 στο σύνολο, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Θα υπάρξουν επίσης 2.000 εθελοντικές απολύσεις που είχαν ανακοινωθεί, ενώ περαιτέρω περικοπές θα γίνουν μέσω μη ανανέωσης 1.500 προσωρινών συμβάσεων.

Οι χαμένες θέσεις εργασίας θα περιλαμβάνουν έως και 300 άτομα από τα πληρώματα πτήσης, 300 πλήρωμα καμπίνας, 500 προσωπικό εδάφους και περίπου 400 θέσεις εργασίας στις θυγατρικές της KLM και στις θέσεις του ομίλου Air France-KLM.


sputnik/photo unsplash