Η Κίνα κήρυξε τον πόλεμο σε Bitcoin και κρυπτονομίσματα

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε αιφνιδιαστικά το Bitcoin μετά από ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας με τη οποία αφενός χαρακτήρισε παράνομες όλες τις συναλλαγές με το κρυπτονόμισμα, αφετέρου δεσμεύθηκε να κυνηγήσει όσους εμπλέκονται σε αυτές.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε πως όλες οι συναλλαγές σχετικές με κρυπτονομίσματα και εικονικά νομίσματα απαγορεύονται αυστηρά, ενώ χαρακτήρισε παράνομες και τις υπηρεσίες κρυπτογράφησης που παρέχονται στην ηπειρωτική Κίνα, από το εξωτερικό.

«Τα ξένα ανταλλακτήρια εικονικών νομισμάτων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να προσφέρουν υπηρεσίες σε εγχώριους κατοίκους θεωρούνται επίσης παράνομες οικονομικές δραστηριότητες», ανέφερε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, ξεκαθαρίζοντας πως οι εργαζόμενοι σε ξένα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων θα ερευνηθούν.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι έχει επίσης βελτιώσει τα συστήματά της για να εντείνει την παρακολούθηση συναλλαγών που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και να εξαλείψει τις κερδοσκοπικές επενδύσεις.

«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα μη τραπεζικά ιδρύματα πληρωμών δεν μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε δραστηριότητες και λειτουργίες που σχετίζονται με εικονικά νομίσματα», ανέφερε η τράπεζα.

Μετά την ανακοίνωση αυτή η τιμή του Βitcoin βυθίστηκε γύρω στο 4% από τα 45.142 δολάρια, στα 42.001 δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα είναι σκληρή απέναντι στα κρυπτονομίσματα. Νωρίτερα εφέτος, το Πεκίνο ανακοίνωσε την καταστολή της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, δηλαδή της διαδικασίας που μέσω κατανάλωσης μεγάλων ποσών ενέργειας δημιουργούνται οι νέες μονάδες Bitcoin.

(cnngreece / photo: pexels)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.